[ Första bilderna ]

DATUM: 2010-04-30


Lillsorken låg väldigt ihoprullad när det väl va dags att visa upp sig. Så typiskt. :) Så det blev inte så jättebra kort. Tyvärr, men men. Vi har sett honom live! ♥ Han är alltså ingen linslus. Haha.

Hade en superbra sköterska som berättade ALLT verkligen om vad hon såg. Hon förklarade allt och vi kände oss jättetrygga och glatt överraskade. Förra gången va det helt annorlunda. Då va det bara tjopp tjopp....ni ska ha barn och jag säger INTE vad det blir för något....

Men denna gången va det helt annorlunda. :)

Blev förresten framflyttad 1v.
Så han är beräknad 8okt och jag går in i v.18 imorgon. Alltså 17+0.

Vi är så glada!! :)
Lillsorken, vi väntar på dig!
Mamma, pappa och storebrorsan.
[ Flaggan i topp... ]

DATUM: 2010-04-30
...det blir en med snopp! :)

Vi ska ha en liten grabb till!!! :) :)
Fick något skumt känslosvall därinne så jag började gråta. Joni trodde jag grät av besvikelse att det inte va en tjej, men så va det verkligen inte. :) Va så lättad över att hjärtat pumpade och allt va bra med lillsorken! Allt släppte.

Visst hade det varit roligt med en liten tös, men vi får se vad det blir nästa gång...om några år. Haha. :) Nu är siktet inställt på en liten grabb iallafall. :)

Är så sjukt glad! :)

Fick med oss ultraljudsbilder. Ska ta kort på dom imorgon och lägga upp i bloggen. Hinner inte nu. Det är valborg och vi ska iväg nu.

PUSS och hej!

[ ULTRALJUD ]

DATUM: 2010-04-30
:) :)
Idag ska vi på ultraljud på Akademiska!
Ska bli så underbart att få se lillsorken!!!! ♥

Han/hon petar på mig nu på morgonen. Pick pick!
En underbar känsla. En känsla av liv.

Han/hon brukar putta på mig i magen när jag börjar bli lite hungrig. Tror han/hon påminner mig om att jag måste äta ibland. Haha. Och ibland så kan det vara lugnt i magen, men sen när man dricker ett glas juice eller liknande så blir det lite action efter ett tag. :)

Har ju tidigare sagt att vi inte ska ta reda på könet denna gången. Men...vi har gjort en deal. OM dom vill och kan säga vad det är för kön på lillsorken, så lyssnar vi gärna. :) Men om det är som förra gången, dvs att dom inte har det som "policy" (trots att vi har vänner och bekanta som har fått veta här i Uppsala), så tänker vi inte åka in till Sthlm för att ta reda på det. Då får det va. :) Då får det bli en surprise.

Nu är det full rulle i magen och jag tror det är dags att ge ungarna käk. :)

[ Sjukskriven ]

DATUM: 2010-04-29
Jahopp.
Så blev jag sjukskriven 1v till att börja med pga sammandragningarna. Ska lämna in urinprov till mödravårdscentralen för att kolla så att det inte beror på bakterier.

[ Kroppen säger ifrån ]

DATUM: 2010-04-28
Hmm.
Trodde jag va superwoman, men ack så fel jag hade.

Efter att burit lådor på jobbet och klättrat upp och ner för stegar, så sa kroppen ifrån.
Fick sammandragningar och senare på kvällen fick jag jätteont på höger sida på magen. Blev skraj eftersom det höll/håller i sig fortfarande såfort jag står upp. Höll utkik efter eventuell blödning, men det har inte kommit någon än iallafall....

Bea på jobbet tjatar på mig konstant att jag måste ta det lugnt, men jag tycker liksom inte att det är så tungt jobb i sig. Det är bara nu när jag är gravid som kroppen reagerar på det här sättet...och oftast märker jag det försent. Tyvärr.

Men idag blev jag riktigt rädd av smärtan. Så imorgon blir det inga tunga lyft och inte så mycket klättrande i stegar. Det måste ju göras i viss grad eftersom det tillhör mina arbetsuppgifter. Jag slipper ju inte undan eftersom vi jobbar mycket själva...

Måste ta det lugnt eftersom jag jättelätt får sammandragningar som lätt triggas igång igen och igen så fort jag går/böjer mig/bär något.

Nu blir det soffläge!

[ Nu är det slut. SLUT ]

DATUM: 2010-04-28
Japp.
Nu är det slut.
Slut på riktigt.

Min minisemester alltså. ;)

Idag blir det jobb igen. Ska bli roligt att träffa tjejjorna igen faktiskt.
Synd bara att det är årets finaste dag idag och jag måste stå inne i en galleria.
:)

Ajaa..nu ska jag fixa det sista.
Pöss.

[ I did it!! ]

DATUM: 2010-04-27
Jag är så förjävla bra!
Jag är så sjukt jävla duktig!
*klappar mig själv på axeln*

DÖNÖJD!

Vad har jag då lyckats med kan man undra?


Första gången jag gör kött och grönsakssoppa alldeles själv utan hjälp så får jag den PERFEKT!
PERFEKT verkligen!
:)

Kanske a piece of cake för 99% av befolkningen, men jag som är rikskass på att laga mat (men är kung på micron) blir överlycklig när jag inser att jag faktiskt kan när jag bara lägger manken till. :)

Tack Sebban för assistansen! ♥ ;)

[ Puffe-li-puff ]

DATUM: 2010-04-26
Jag känner lillsorken buffa i magen!!
Jag är så glad. Har varit lite orolig för att det inte är som det ska, men nu känner jag klart och tydligt att lillbääsen petar på mig. ♥ Vecka 17+2.

Tror minsann att lillsorken är hungrig....
Blir nog en macka snart. :)

Tja'rah! Ville bara berätta.
*iiiih*

[ Trip to the city ]

DATUM: 2010-04-26


(mammie och lillfis)

Häng på stan stod på agendan idag.
Tog en snabb lunch med pappa J innan han skulle dra till jobbet och sen blev det lite myshäng med söta Rozie.

Strosade lite i butikerna. Fyndade en skitsnygg vårjacka (enligt mitt tycke) på New Yorker och en kort svart baskjol (snygg över leggings) på Cubus. 200:- respektive 59:-. Som hittat! :) Hann med både McDonald's, en gudomligt god glass under Terassen och lite solhäng nere vid ån. Myspys.


(lillfis och Rozie)

[ v.18 ]

DATUM: 2010-04-26
I lördags gick vi in i v.18. På fredag är det dags för ultraljud. :) Jag vill snabbspola dagarna dit!

Så här står det på www.familjeliv.se :

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner....och så här står det på www.gravid.se :

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Varsamma samlag under graviditeten är helt riskfritt, men kontakta din MVC om du är orolig.

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.


Jag tyckte mig känna lite buffningar när jag låg på magen igår på morgonen. Låg på magen och kände att det puffade lite, men jag är fortfarande inte helt 100 på att det är lillsorken som stökar. Längtar till ultraljudet så att jag verkligen ser att sorken lever...


[ Lillfis i leklandet ]

DATUM: 2010-04-26

[ En dag i busets tecken ]

DATUM: 2010-04-25
Med ömmande röv så hoppade jag på cykeln även denna dag. :) Idag skulle det minann busas!!

Blev 1½tim på Nickis lekland och lillfisens min när vi gick innanför dörrarna va oslagbar! ♥ Stod och gapade med öppen mun. Haha. Han blev så lycklig! Han va som en kalv på grönbete. :)

Eftersom jag är preggo (kan erkänna att jag använde det lite som en ursäkt) så fick pappa J äran att klättra i klätterställningarna. Haha. ;) Jag va dock med och busade i bollhavet och i hoppborgarna istället. I själva klätterlandet så höll jag mig på markplan. :)

Efter en massa bus så behövde lillfisen fylla på energin igen, så det blev en tur till IKEA och äta husmanskost.

Tror och hoppas att lillprutten är nöjd med dagen. Avslutade kvällen med ett varmt bad och lite fotmassage på lillfisen och nu sussar han gott i sin säng. ♥

[ Bowling och käk på Tavernan ]

DATUM: 2010-04-25

Kom hem inatt så det blev ingen uppdatering. Var på tok för trött! :)

Men vi hade en riktigt trevlig dag igår!!
Till att börja med så va vi ju ut på ett litet äventyr med cyklarna. Sen kom Patrik och Lisa och deras lilla Viggo. Det vankades bowling och god mat!

Lilla lillfisen lämnades hos farmor och farfar för massa med bus och vi drog iväg hem till Adde och Maria som också va barnlediga just denna kväll. :) Drog vidare till Fyrishov för lite bowling.

JAG VA RIKSKASS denna gången! Det va läääängesen jag låg sist poängmässigt. Brukar landa på topp 3 listan, men inte igår inte. Haha. Jag kom sist! Hade inget flyt alls och jag slog mig sönder och samman med bowlingklotet. Mosade sidan av knät. Haha.

Maten va dock gudomlig. Vi landade på Tavernan.
Oxfilé blev det. Så sjukt gott!

 

[ Premiärtur på hojjen ]

DATUM: 2010-04-24

Hela lilla familjen tog cyklarna denna soliga och härliga lördag och trampade till Ekeby. Kikade lite på Joni's fotbollslag och sen cyklade vi hem igen. Hade glömt hur härligt det är att cykla!!

Lillfisen tyckte det va skitkul och på vägen hem så slocknade han. Sötnissen! ♥

[ Godisråttan ]

DATUM: 2010-04-24
Sebban hittade godispåsen sedan igår och mumsade glatt i sig.

Jag: Får mamma smaka en godis?
Han räckte fram en, men när jag va typ 1cm ifrån så tog han den själv och stoppade in den i munnen.
Jag: Jahopp...men kan inte mamma få en annan godis?

Sebban ser fundersam ut och kollar i påsen... Lokaliserar vilka godisar som är kvar och sen stoppar han in hela handen i munnen och gräver fram en hyfsat otuggad godis och räcker fram den till mig.
Sebban: Tack tack....
...och ser väldigt nöjd ut med sig själv.

Lilla godisråttan!
HAHA.
Vår älskling.

[ Gävle ]

DATUM: 2010-04-23
Första dagen på "semestern" spenderade vi i Gävle med omnejd.

Som Jocke skrev på FaceBook till mig:
"Men Gävle har ju sina sevärdheter. Istället för Fontani di Trevi har ni ju den eminenta "Fnasket i plasket" och istället för Colloseum där dåtidens giganter kämpade mot varandra så har ni Läkerol arena där Brynäs en gång var ett fruktat lag men har förfallit likt det pompösa Colloseum."

Det tyckte jag va lite roligt skrivet minsann. Haha!!

Iallafall... Det blev lite shopping i Gävle för att sen dra oss vidare hem till Krisse, Marie och lilla Liam och Amilia. Grabbarna lekte och fikade vid sitt egna lilla bord. Så jäkla söta.

Drog vidare till Krisses päron och satt där och babblade en stund.

Är ganska nöjd med dagen faktiskt. Hittade dock en hel del kläder när vi va iväg och shoppade. Köpte dock inga eftersom dom inte kommer sitta snyggt på typ 1år. Hahaha. Så jag sket i det. Det va med sorg i hjärtat jag vinkade bye bye till plaggen...[ Isterklicken ]

DATUM: 2010-04-23


Här har ni bildbeviset.
The Fatso!

Man har ju förbättrats liiite med åren iallfall. Det tycker jag nog. :) Sen får ju alla självklart tycka vad dom vill om den saken. Haha.

På den tiden åt man på tok för många bullar, kakor och glass. Kallades för 'isterklicken' när jag va liten. :)

Min kära mor påminde mig om att det finns ÄNNU värre kort på denna donna. Vilket jag hade förträngt helt! HAHA. Har tyvärr inte tillgång till dessa bilder, men jag vet mycket väl vilka hon menar. Haha. Kanske lika bra att jag inte ser dom igen. Dom borde brännas på bål! *skrattar*

[ Fatso ]

DATUM: 2010-04-23

När jag va liten så va jag riktigt stor.
När jag beskriver mig själv som en permanentad pudel utan hals och ser ut som en köttbulle, så skrattar folk och tror inte riktigt på mig. Detta va alltså när jag gick i 1:an på lågstadiet.

Men folk har jättesvårt för att tro mig tydligen. Men jag hade verkligen fettotuttar och saknade hals. Huvudet satt direkt på kroppen! Hahaha.

Någon som fortfarande har svårt att tro på detta??
Isåfall kan jag bjussa på en bild.
Haha.


[ 5½ dag ]

DATUM: 2010-04-23
Nu har den här fabulösa donnan minisemester i lite drygt 5dgr. Borde skutta av glädje och det hade jag nog gjort om vi va på väg till flyget nu och på väg till Rom. Men nu blev det ju inte så pga vulkanen...

Så nu är jag ledig, men har inga planer. Eller jo...lite planer har vi, men inga monsterplaner då vi inte har någon bil och kan ta oss längre sträckor... Lite pissigt men men... Får försöka att njuta av ledigheten bara som min chef sa. :)

Så idag blir det Gävle med lite shopping och McDonalds besök. Sen dra vidare till Krisse och Marie och barnen. Hänga lite med dom och tanken är att vi ska åka iväg till ett stort lekland så ungarna får busa och ha roligt.

Någon dag ska vi försöka ta oss och bada på fyrishov eller något liknande ställe och bada lite med lillfis. Cicci och Göran, är ni sugna på att hänga med i helgen? :)

Skulle gärna passat på att ta oss lite längre. (läs, Småland) Men som sagt har vi ingen bil i nuläget. Men jag ska försöka ta mig ner i maj. Det kommer bli lite förändringar på jobbet så jag kommer nog ha fler tillfällen och ta mig ner. :)

Nehe, solen skiner och jag sitter här med skallevärk. Det går ju inte för sig! :) Pilla i sig en alvedon och sen är dagen fixad! :)

Love to you all!

[ Men vafan... ]

DATUM: 2010-04-22


Hmm.
www.googlad.nu kan du se hur många som googlar dig på en månad.

Tänkte att; ja men vafan...inte fan googlar någon på mig inte.
Så fel jag hade...
Tydligen så googlar 0-90st personer mig varje månad.

Haha.
VARFÖR frågar jag mig då? I'm a nobody.
Kanske just därför...HAHA.

[ Ankor hit och dit ]

DATUM: 2010-04-21
Hmm.
Den där Anna Anka  är lite speciell måste jag säga...
*skrattar lite för mig själv*
Sitter och glor på programmet i väntan på 'Efterlyst'.

Idag blev det en ny cykel till Grandinar'n minsann! :)
En sprojlans! ♥ En sittdel till Sebban är införskaffad också såklart. Nu är det bara en liten hjälm som fattas och det ska vi försöka införskaffa imorgon eller på fredag. :)

Det blir ju inget Rom för vår del tyvärr... Den där jäkla vulkanen sabbar våra planer! Haha. Men men, vi ska iväg iallafall. Men det blir nog Sverige för vår del...om vi inte kommer iväg till Prag eller Amsterdam istället. Det beror helt på hur det ser ut med flyg. Men vi har siktat in oss på att det inte blir Rom för tillfället iallafall... :(

Vi får ta det framöver istället helt enkelt. Inte mer än så. :) Right.

Om det bara blir Sverige...vart ska vi ta vägen då tycker ni?
Har ni några tips? :) Vore kul om ni överöser mig med tips och idéer! :)[ Ääänd off viii gååå ]

DATUM: 2010-04-20

Ny dag.
Nya möjligheter.

Idag hoppas vi på MYCKET folk på Gränby! Vi har nämligen sjukligt bra utförsäljning mellan Coop och ICA idag!! Ni som har möjlighet, kom förbi för sjutton och se om ni kan fynda lite!!!

SJUKT LÅGA PRISER!!!

Tid: 10.00-20.00
Plats: "Torget" mellan Coop och ICA i Gränby Centrum.

Sitter här nyvägd och nyäten.
Har inte gått upp något än i graviditeten. Det tackar vi för!! Normalt sett skulle jag ha gått upp 2-5kg enligt sådana där sidor. Men icke. :) Men jag vet att det kommer längre fram. Det bara smäller till som en rak höger. Sen står man där och ser stjärnor och undrar va fan som hände! HAHA.

Passar på att softa lite nu innan det blir till att hoppa på bussen. Sebbans farmor och farfar va gulliga och skjutsade honom till dagis idag så att jag slapp krångla med 4st bussar. TACK. :)

Det är lite bökigt att ha dagiset så långt bort när man inte har bil, men idag ska vi köpa cyklar så man kanske kan cykla och lämna honom framöver! :) Mysigt.

Nu; slappis!

Ha en störtskön dag så hörs vi gullungar!

[ Bara att härda ut ]

DATUM: 2010-04-17
Usch.
Jag mår inget vidare...

Har mått dåligt sedan i torsdags, men det är bara att traggla på. Bara 2dgr med jobb nu och sen en ledig dag att kurera mig på. Ska dock packa på mig ett par alvedon till jobbet. Får hoppas på att det blir lite kunder idag...vet att man inte får säga så, men just idag så känns det så. Sorry.

Varför sjukar jag mig inte undrar ni kanske?
Skulle nog varit läge för det idag egentligen, men vi har inte skolat in vår extrapersonal än så dom kan inte stå själva i butiken i dagsläget. Så det blir till att bita ihop helt enkelt....

Blä.

[ Ny graviditetsvecka ]

DATUM: 2010-04-17

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.


info från www.familjeliv.se

[ Potträning ]

DATUM: 2010-04-16
Dagens skörd av "olycks-kallingar" änsålänge... Kan ju plussa på ett par till. Ett par röda som råkade blötas ner för några sekunder sedan. :)

Undrar om det är lite för tidigt för honom. Han är inte intresserad alls och han verkar inte riktigt ta in infon om att han måste säga till innan han måste gå på toa. Han blir förvånad varje gång det händer en olycka... Så, jaa... Jag försöker googla runt lite och kolla hur man ska lyckas nå fram till sitt barn. :)

(Sebban säger bajs och ser lite stånkig ut och jag ruuuuusar iväg till toan med honom.)

Falskt alarm.
:)

Har du som läser ett barn som tycker pottan är rolig och får det att funka? Hur går du som förälder tillväga? Vore jätteroligt att få lite tips och idéer så här i startgroparna. :)


[ Ibland har man tur... ]

DATUM: 2010-04-15
Päääschiii kommer hem några timmar tidigare från jobbet pga vulkanutbrottet!! Yaaay.
Hela Arlanda stängdes runt 18-tiden och imorgonbitti ska dom ha möte på hans jobb och då får vi se om han får vara hemma helt enkelt.  

För hans skull (och min och Sebbans) så hoppas jag att det inte finns något att göra på ARL imorgon, men för alla resenärer så hoppas jag självklart att luften ska rensas upp på något vänster... Kan inte vara roligt att nästan komma iväg på en härlig resa, när det sedan händer något sånt här... Surt.

[ Allt kan bli bättre - just belive it! ]

DATUM: 2010-04-15
Sitter här i soffan och har precis avslutat ett samtal med min svärmor.

Känns som att vi har fått bra kontakt dom senaste månaderna. Ännu bättre nu sedan vi flyttade hit. Dom tidigare åren har vi liksom inte hittat varandra riktigt. Visst, vi har umgåtts och så när Joni varit med, men inte på samma sätt som vi gör i dagsläget. Jag är så otroligt glad!

Det är inte det att vi inte har varit vänner eller så, utan jag tror att det har berott mycket på språket (Joni's päron kommer från Finland). Jag kan absolut inte finska (trots en finsk farmor) och J's mamma är väl inte sådär supervass på svenska. Tror att jag drog mig för att prata med dom så mycket just pga av det. Det blev lätt missförstånd osv... Mycket berodde även på kulturkrocken, men nu så har jag vant mig och har fått lite mer insyn.

Nu känns det 1000ggr bättre och jag är så lycklig över det!
Vi har nu en relation som jag har längtat efter.

[ 4år ]

DATUM: 2010-04-14


DET ÄR 14:E APRIL IDAG.

För exakt 4år sedan åkte jag och pääschii på vår första semester ihop.
Då bestämde vi även att den dagen skulle bli vårt officiella datum. :) Vi var egentligen ett par ett bra tag innan denna resa, men dagens datum är vårt datum. ♥

Så idag firar vi alltså 4år tillsammans.
Om jag ska vara helt ärlig så hade både jag och Joni glömt bort det. Haha. Jag kom på det när jag fyllde i kassarapporten på jobbet nu ikväll. :) Ja, ni ser... Men men. Huvudsaken är att vi faktiskt älskar varandra. Sen att minnet sviker är en helt annan femma. *skrattar*

Tack för dessa 4år Joni!
Hoppas på många fler...


[ Working girl ]

DATUM: 2010-04-14
Jahopp.
Så är det dags att dra till jobbet igen. :)

Vet ni vad?
Igårkväll var det rån i butiken snett över våran...
Känns lite skumt...

[ Svinkoppor & vab]

DATUM: 2010-04-13
Lillfisens svinkoppor blir bara värre och värre.

Den receptfria salvan jag köpte i helgen funkade inte alls. Fick dock en receptbelagd ny salva av läkaren igår, så vi började med den idag. Hoppas lillfisen blir av med dom här äckelblåsorna snart...

Sebban får inte gå till dagis så länge dom ser ut såhär, så det blir tyvärr Joni som får vara hemma och vabba imorgon... :( Skulle gärna vara hemma med pruttis, men vi har lite ont om folk på jobbet för tillfället. Får ta nästa vab helt enkelt.

Tycker så synd om honom... :( Finaste lillfis...

[ Videosnutt ]

DATUM: 2010-04-13Nu va det minsann längesedan jag la upp en videosnutt, så nu kommer en!! :)
Filmen är från igår när Jocke va här och hälsade på en snabbis.

[ Dagen i bilder ]

DATUM: 2010-04-11

[ Massa planer ]

DATUM: 2010-04-11
Igår hängde vi med Joni's brorsas tjej och deras lilla Alisa. Sebbans söta kusin. ♥ Va till "Familjedagen" i centrum och kikade, men det va så mycket folk så det va typ omöjligt att komma fram till fiskdammen och ansiktsmålningen. MONSTERKÖER! Så vi gick och käkade lite på en lunchrestaurang istället och därefter gick vi till djuraffären och kollade på lite söta saker. :) Sebban va helt frälst i fiskarna! Haha. Sötungen.

Efter mycket om och men så fick jag honom därifrån och vi gick hem och hängde lite med Sandra och Alisa. Riktigt trevligt! Satt och snackade om allt möjligt! :) På kvällskvisten gick vi över till svärmor och hälsade på en sväng.

Idag har vi en massa andra planer. :)
Blir en sväng ner till stan och mata fågelkräken med Alisa och Sandra. Hänga lite på stan. Sen bär det iväg hemåt för sen ska jag agera taxichaffis och köra svärmor och svärfar till Arlanda. Jag och lillfis ska stanna kvar lite på Arlanda och kolla på alla stora flygplan. Det tror jag Sebban skulle gilla! :) Tar med mig kameran idag... Glömde ju den igår som vanligt. :)

Nehe.
Nu är det dags att göra sig iordning.

[ Ååååh neeej ]

DATUM: 2010-04-10
Shit.
Jag tror lillprutten har fått svinkoppor på hakan... :( Måste till apoteket och fixa salva.
Utslagen ser precis ut som dom jag hade när jag hade det för några år sedan.
Åååh va roligt...NOT.

[ Lite funderingar ]

DATUM: 2010-04-10

Sitter och funderar lite på vad dagen har att erbjuda. Ser ut som att det blir lite fiskdamm och ansiktsmålning för lillfisen i Gottsunda Centrum idag iallafall till att börja med. :) Det är "familjens dag" där idag. :) Ska dit och se om det kan vara något skoj.

Sen lutar det nog åt att åka lite buss. Frågade lillfisen om han ville åka bussen och fick till svar: "Jaaaa! Bussen!" Så det blir väl en sväng ner till stan idag igen skulle jag tro. :)

Vad ska ni hitta på idag?

[ v.16 ]

DATUM: 2010-04-10
Osså trampar vi in i graviditetsvecka 16 denna regniga lördag. :)
Skriver inte ner vad som händer just denna veckan eftersom det inte är någon större skillnad mot förra...
(Kunde inte motstå...så här kommer det lite info iallafall.) :)

Ser så fram emot ultraljudet, men det sker inte förrän om någon vecka tyvärr...
*lääängtar*


(info hämtad på www.familjeliv.se)

[ Älskade lilleman ]

DATUM: 2010-04-09
Sebban lekte med glasen som stod på bordet och det ena gick sönder... Han kröp ner under bordet och skämdes medan jag försökte lokalisera glas splitter och slänga i soporna.

Satte mig i soffan och hör sedan snarkningar!!
Lillprutten har somnat under bordet! ♥[ Graviditet 1 vs. graviditet 2 ]

DATUM: 2010-04-09


Hmm...
Blev lite ställd nyss när jag skulle jämföra magbilder. Hade nämligen en känsla av att magen liksom "hänger" längre ner denna gången, men sen så kikade jag på bilderna och det syns inte så jättestor skillnad. Typ ingen skillnad alls änsålänge. Eller? Vad tycker ni? Det skiljer 4dgr på dom här bilderna.

Den här graviditeten är helt annorlunda mot förra. Förra gången blev jag sjukskriven v.13 och resten av graviditeten pga svår foglossning och hjärtat strulade lite. Denna gången känner jag av foglossning lite då och då, men inget annat. Tröttare än förra gången och äter helt annan mat än vad jag gjorde förra gången. Äter mycket mer frukt denna graviditeten och mycket mindre godis än i förra. :)

Ja...
Vi får se hur den fortskrider denna underbara resa. :)
Den som vill får följa med!
[ Ännu en dag ]

DATUM: 2010-04-06

* G Ä S P *

Sorry.
Det blir ingen bilduppdatering med mina inköp ikväll. Är helt fucked up. Trött som satan.

Ska ställa mig och göra matlådan snart. Kotletter, potatis och någon sås blir det tror jag.

Bläää.
Trööök inlägg... I know, men vafan...


(bild på Rozie och mig)

[ Eftersom alla planer sprack... ]

DATUM: 2010-04-05
...så får man skaffa sig nya.
Så idag blir det stan och lämna tillbaka, samt byta storlekar på kläderna jag köpte häromdagen. Hoppas bara affärerna är öppna idag. Det borde ju vara öppet som en söndag iallafall, eftersom dom hade öppet i fredags och det va röd dag? Eller?

*hoppas*

Annars får det bara bli en tripp ner till stan och mata fågelkräken. :) Det va längesen.

Om någon läser detta och vet hur butikerna i Uppsala har öppet så får ni gärna hojta till. :)

[ Sötaste ]

DATUM: 2010-04-05

Sebban sitter och äter en yoghurt med en liten apa på.
Sebban pekar på apan och säger: Poppo.
Jag: Ne. Apa heter det.
Sebban: Poppo!
Jag betonar väldigt tydligt: AAAAAPAAAAAAA....
Sebban betonar i sin tur: POOOOOOOOPPOOOOOOOO.

....och då började jag asgarva. :)
HAHA.

[ Få tummen ur röven ]

DATUM: 2010-04-05

Idag är uppdrag garderob på prio 1 listan!

Hittar typ inga kläder att ha på mig... Allt ligger i stora svarta sopsäckar. Det är helt värdelöst! Det värsta är att jag bara får på mig mina baggybyxor och mina mammabyxor numera....och att mammabyxorna är helt puts väck!! Vet inte vart dom är! Så jag har levt i mina baggisar sedan vi flyttade hit!

Jag såg dom när påsarna låg i vardagsrummet. För jag packade bara ur mina baggy, men sen så flyttade min kära sambo in alla påsarna till vårt "förråd" och nu hittar jag dom inte! Suck!

Måste köpa mig lite leggings. Mina är antingen sönder eller för små numera. Blir nog mammavarianten eftersom jag kommer va tjock som en jäkla padda i sommar. ♥ Känns skumt att vi ska ha en bebis till! :)

Nehe.
Frulle på allt detta babbel och sen blir det till att ta tag i dom där jäkla garderoberna.

Tjaa'rah.UPPDAT.
Hmm... Nu hittar jag inte ens galgjävlarna....
Less jag blir....[ Nightmares ]

DATUM: 2010-04-04
Hmm.
Hade en hemsk mardröm inatt...
Har inte drömt mardrömmar på väldigt väldigt länge...

Men jag slogs som en idiot iallafall.
Och skogstokig va jag kan jag meddela!

Mådde riktigt dåligt när jag vaknade...
:(


[ Soon work ]

DATUM: 2010-04-03
Lördag.
Min jobbhelg igen.
Just face it! :)

Har precis lämnat Sebban hos sin farmor och farfar. Han ska sova där inatt eftersom jag kommer hem efter att han har somnat. Ska hämta honom imorgon efter dagpasset på jobbet. Svärmor ringde innan jag lämnade lillfis och sa att jag skulle ta med mig vår tvätt vi hade så kunde hon tvätta det åt oss. SNÄLLT! Det kallar jag lyx! Haha. Så jag dumpade både min älskade lillfis och vår mindre älskade tvätt till dom. :)

Maten är avklarad innan det är dags för att hoppa på bussen. Blev lite rester från gårdagens middag. Potatis, lax, citron och dillsås. Sjukt gott! Blir nog till att göra samma rätt om någon dag. Älskar lax!

Nehe, nu ska det softas lite innan det är dags för jobbet.

Bye bye.

[ v.15 ]

DATUM: 2010-04-03


"Ditt förstorade hjärta har nu en 20 % högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till dig och barnet. Runt vecka 15 kan man utföra fostervattensprov för att upptäcka eventuella kromosomrubbningar, som Downs syndrom.

Ditt barn är 104-114mm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen.

Hörseln fortsätter att utvecklas och i mellanörat börjar ett antal mycket små ben att hårdna. Eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än, är barnet inte medvetet om alla ljud. Fostervattnet som finns runt barnet leder dock ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment. Fostrets längd mäts vanligen inklusive ben från vecka 15 av din barnmorska."

[ Just det ja... ]

DATUM: 2010-04-02
Bloggtorkan berodde på att jag inte hade något internet på min dator.
Så nu vet ni. :)

Va ner på stan idag och shoppade lite massor, plus internet on a stick! ;)

Lägger upp lite bilder på alla kläder jag köpte lite senare.

Tataaah.

[ Mycket har hänt... ]

DATUM: 2010-04-02

...men skulle jag delge er allt så skulle det bli en hel roman. Haha.
Så jag tror vi hoppar över det. Eller vad tycker ni? :)

Vi har iallafall flyttat. Istället för att ta buss nr.5 hem till oss, så blir det numera nr.7 eller nr.1. Kändes sorgligt att lämna vår älskade lägenhet... Började nästan gråta på bussen när jag va på väg för att hjälpa till med att packa det absolut sista. Uscha. Men nu ska jag inte tänka på det för då börjar ögonen tåras igen...

Så nu bor vi i G-sunda.
Känns väl ok. Det har inte brunnit några bilar än iallafall. Haha. Men jag ser verkligen detta boendet som allt annat än permanent. I höst/vinter/vår så vill jag verkligen ha en egen "riktig" lägenhet. Denna är redan möblerad och vi har inte våra grejjer uppe mer än ett fåtal saker. Vi har vår säng och vår tv. Lite köksgrejjer och lillfisens säng såklart...

Ett stort plus är att Sebbans farmor och farfar bor ett par hus bort. Det är så skönt att kunna gå upp dit när man har tråkigt eller när vi behöver barnvakt. Dom är guld värda verkligen. Utan dom så skulle jag behöva gå ner i tid på jobbet eftersom det krockar ganska ofta med Joni's o mina jobbtider. Så stort TACK Rauha och Hartti! ♥ En ros till Joni's brorsa och hans tjej Sandra också som ställer upp då och då. :)

Häromdagen va min kära papps här och hälsade på. Han va gästkock! Haha. Han kom hit och lagade hans underbart goda kött och potatis soppa så att jag fick lära mig! Så sjukt jävla god soppa! Levde på resterna i 2dgr. Haha. Så nu kan jag laga den godaste soppan i hela stan! :)
Vi lagade käk, trynade middag (som pappa brukar säga), gick till affären och köpte lite fjädrar till påskriset som jag och lillfis hade plockat på morgonen... Köpte med oss glass som vi mumsade på när vi kom hem. :) Det va populärt! :)

Men...min kära far har en förmåga att lära Sebban grejjer som man får höra eller uppleva precis hela tiden tills man träffar pappa/morfar nästa gång. Han kastade t.ex en snöboll på vårt fönster i gamla lägenheten för drygt 1mån sedan och det kör Sebban med fortfarande!! Haha. Han svingar armen och visar hur morfar gjorde och han ger sig inte förrän man bekräftar med frasen; "Jaaa...morfar kastade snöboll på vårat fönster. Vilken busmorfar va?"

Så även denna gång kom min kära far på en grej som han minsann skulle lära lillfis. Slicka tallriken efter vi hade ätit glass! Haha. En annan grej är att slicka på fingret innan man låtsas bränna sig på den varma lampan. Haha... Jaa...vad blir det nästa gång tro?

Det var iallafall ett mycket trevligt möte som både jag och lillfis älskade!!
Tack pappa/morfar för att du kom och hälsade på!


(Lillfis ville bara ha grejjerna i soppan. Inte själva spadet.)
:)