[ Från oss två, till er alla.... ]

DATUM: 2010-08-31
NATTIE!
:)

Måste lägga mig med magen och lillfis nu.
Magen värker. Undrar vart min värmekudde har tagit vägen...??

See yah tomöööra!

[ Just let it be over ]

DATUM: 2010-08-31
Sitter här och har ont i magen. Det känns som sammandragningar som håller i sig konstant, men magen är inte stenhård som den brukar. Kanske bara bebis som ligger skumt i magen så att det gör ont...

Är inte orolig.
Det är bara obekvämt.

Satt och läste mina vanliga bloggar och fick syn på att Maria och Johan (gamla jobbarkompisar från Arlanda) har fått en liten kille idag! Blir alldeles rörd... Längtar så tills det är vår tur att hålla en nykläckt liten knubbis. Vill ha honom här nu... Men det är lite drygt 5v kvar tyvärr. Bara att vänta. :)

[ :) ]

DATUM: 2010-08-31

Satt på toan och skulle byta trosskydd. Sebban får syn på det och ser lite skum ut. Jag förklarar att det är blod...

"Neeeeej. Bajs mamma", svarade han. HAHA.

Kan förstå att det såg ut som det eftersom det va levrat blod och inte rött. :) Han är för härlig. ♥


[ Stammis på Ackis ]

DATUM: 2010-08-31

Det blev en sväng till gynakuten idag på förmiddagen igen. Fick en blödning med rött färskt blod strax efter kl.8, men blev inte nervös det minsta. Känns som att man kan det här nu och jag kände lillsorken grejja därinne.

Ringde in till förlossningen efter att vi hade lämnat lillfis på dagis och berättade vad som hade hänt. Sa även att jag inte hade ont någonstans och att blödningen hade stannat av, samt att jag kände bebisen. Med andra ord så va det ingen fara, men dom ville att jag skulle komma in på en undersökning iallafall.

När jag kom in så visade det sig att det va den supergulliga överläkaren som jag träffade förra veckan som skulle göra undersökningen. Ingenting va fel på moderkakan eller livmodertappen denna gången heller. Fick se lillsorken på ultraljudet igen. Lilla bäääsen...snart kommer han ut till oss. ♥

[ A Good Day... ]

DATUM: 2010-08-30
....trots allt.

Efter en skakig morgon så blev dagen bra till slut. Träffade upp min lillebror för en fikadejt och lite häng på bibblan med lillfisen. Dock var det år och dar sedan jag va på ett bibliotek och det märktes när jag typ panikslagen rotade igenom min stökiga väska efter en argt ringande mobil. Haha. Lite skämmigt, men vafan... I'm a rookie! :)

Sebban gillade lekhörnan bäst och hängde där medans jag och brorsan catchade upp lite. Fick kika lite på hans relativt nya systemkamera och hans alster so far... Han är duktig på foto min lillebror!! :) Väldigt kreativ.

Min andra lillebrorsa är grym på datorer. Så vi har alla någon hobby som vi verkligen gillar och som vi är någorlunda bra på. :)

Usch.
Kommer sakna honom något så grymt... Men har han lyckats att få en plats på en så fin skola, dessutom betald av skolan, så är det ju bara att åka! Han kommer ju tillbaka om 8mån iallafall. Får ta en fikadejt då också så att jag får höra lite vad lillebror har pysslat med. :) Får se om han har dragit på sig en sån där skojjig skottlandsdialekt då också. Haha.

[ Busy-Bee ]

DATUM: 2010-08-30

[ Mamma monster ]

DATUM: 2010-08-30
Ingen bra dag idag mina vänner.
Sovit otroligt dåligt inatt, plus gick upp med lillfisen imorse. Jag är en levande död idag. Humöret är inte det bästa och efter mycket gap och tjafs med lillfis, så kändes dagen pissigare än pissigast.

Men sen smälter man när han kommer och pussar på en och säger: "Mamma glad" ♥....
Så svarar man: "Mmm. När Sebban är glad är mamma glad, men mamma är så trött."
"Bantaaan trött", får man till svar då. :) 'Bantan' är Sebastian, enligt honom själv.

Men dagen känns lite bättre. Sebban sover just nu, men sen ska vi ner på stan och ha fikadejt med min ena lillebror som ska dra utomlands och plugga om typ 1v...

Gonna miss him...

[ Zzzz ]

DATUM: 2010-08-29
Har varit vaken sedan innan klockan 5 imorse...
Vaknade strax efter kl.24 först, men lyckades somna om. Sen efter 4-tiden så var det kört. Det var dags att pissa och efter det var det lönlöst att försöka somna om. SUCK.

Sover så fruktansvärt dåligt numera... Skitdrygt.
Lättväckt och svårsomnad (?)...
Springer och pissar några gånger per natt i normala fall...

Ja...inte mycket sömn inte.
Känns som att jag borde ta vara på all sömn som går nu innan bebben tittar ut, för sen blir det ingen sömn alls. Då finns det bara amning och sömnlösa nätter några veckor/mån framöver.

Börjar faktiskt få lite panik över hur jag ska få allt att gå ihop. Vi har iallafall bestämt att Joni och lillfis sover i vårt sovrum och jag flyttar in i lillfisens rum med bebben. På så sätt så får Joni sova hela nätter och orkar ta hand om Sebban på dagarna, vilket jag nog inte kommer vara så kapabel till första veckan typ... Vilket gör mig ledsen... Vill inte att Sebban ska tro att jag inte vill leka med honom, men jag hoppas och jag ska verkligen försöka få honom att förstå, att mamma bara är så jättetrött pga att bebisen måste ha mat dygnet runt.

Men det löser sig nog.
Det gör det alltid.
:)

[ Bort med gammalt ]

DATUM: 2010-08-28
Aaah.
Har klippt av en bra bit på håret idag. Det var så risigt!
Jag är väldigt dålig på att underhålla mitt hår. Klipper mig typ aldrig. I slutändan får man pröjsa för det liksom. Hade jag skött mina klippningar på mitt vanliga hår så kanske det hade varit långt nog så att jag inte behövde slänga i hairextensions... Men vem orkar vänta på att håret växer 2-3dm?? INTE JAG! :) Och mitt hår växer skitsakta verkligen... Skulle ta flera år.

Men idag har jag alltså varit duktig och klippt bort allt det risiga. Det va självklart söta Jeanette på Gränby Centrum som klippte mig. :) Som alltid! Tack gumman!

[ Bebbevecka 34+0 ]

DATUM: 2010-08-28

Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.


Mår bra måste jag säga...men sammandragningarna/förvärkarna gör förbannat ont. Gick på stan igår och hade sammandragningar konstant. Inte skönt. Känner mig inte så värst trött, men knaprar numera järntabletter sedan några dagar tillbaka.Start:69.6 (med kläder)
Förra vägningen: 76.7kg (vikt för 2v sedan. Hoppade över förra veckan.)
Denna veckan: 78kg
Total ökning: 8.4kg


[ Funderingar så här en regnig dag ]

DATUM: 2010-08-26
Är det någon mer än jag som har "gjort slut" med en vän någon gång?
Jag har gjort det. Några gånger faktiskt. En gång med basta och sen ett par gånger då jag har nonchat och inte brytt mig.

För visst är det nyttigt?
Jag har haft vänner som jag inte har mått bra av. Vissa har gått bakom min rygg flertalet gånger, ljugit och betett sig som riktiga svin rent ut sagt...medans andra bara har fått mig att må dåligt. Omedvetet eller medvetet tryckt ner mig i skorna. Fått mig att känna mig betydligt sämre och mindre värd än vad jag gjort mig förtjänt av... Riktiga energitjuvar. Personer som tagit mig för givet och förväntat sig att jag ska betala allt för dom... Que what? Jag är fattig! FATTA! Haha. Om inte innan, så blev jag det! :) Ne, men jag va svag innan...eller "snäll så att jag va dum" som jag fick höra några gånger.

För några år sedan fann jag mig i detta och var en svag person. I dagsläget ser jag mig inte som samma Sandra längre. Vilket är BRA! Jag vågar nu se mig själv som en person med några, såkallade "vänner", mindre. Jag har lärt mig att jag dör inte av att rensa.

Tvärtom så mår jag såååå mycket bättre.
Om man nu får vara så fräck och säga det...

[ Hair we go again ]

DATUM: 2010-08-26


Mer info hittar du här

[ Mardrömmar är aldrig roliga ]

DATUM: 2010-08-26
Uscha.
Vaknade upp i tron om att jag va ensamstående med två barn. Joni hade valt att gå tillbaka till ett av sina X. Det skumma i drömmen va att jag varken grät eller va direkt arg. Var såklart ledsen, men sa bara att det va hans förlust och att han inte bara kan komma tillbaka sen om han skulle ångra sig, sen gick jag bara utan att ha tårar i ögonen.

Så jag och lillfis flyttade till en lägenhet och det skumma va att jag va inte olycklig, (som jag säkerligen skulle vara på riktigt) utan varannan vecka levde jag så som jag gjorde innan jag fick barn, eftersom vi hade delad vårdnad. Så i drömmen verkade allt så smidigt och smärtfritt att bryta upp och bli lämnad för någon annan... Vet att det är långt ifrån så i verkliga livet, men jag hoppas att jag inte behöver få reda på det. :)

Jag vill ju alltid vara med mina grabbar. ♥
:)[ SJUKSKRIVEN ]

DATUM: 2010-08-25
Blev sjukskriven 100% fram t.o.m sista september, sen kommer det troligen fortsätta efter det sa hon... Såååee...ja. Skönt på ett sätt, men jag får typ panik. Vafan ska jag sysselsätta mig med på dagarna??

Scrappa lite kanske?
Städa? (ne fy fan...)
Fönstershoppa?

Ja...
Vi får se helt enkelt...

[ Ändrade planer ]

DATUM: 2010-08-25

Lillfisen satt med tårar i ögonen och började nästan gråta när vi packade vagnen till dagis...
"Inte dagis, mamma!! Inte dagis..."
Höll på så ett tag och va verkligen ledsen...

"Vill du vara hemma med mamma istället?"
"Jaaa...inte dagis."


Så det blev ett samtal till dagis och sa att han inte kommer idag... Lillfis får vara hemma med mig. Har inte hjärta att skicka iväg honom när han va så uppriktigt ledsen. Så hans farmor och farfar får passa honom under tiden jag är hos läkaren bara.

[ Osså klämmer vi in en dagens ]

DATUM: 2010-08-24
-Träff med BM= CHECK
-Inhandlat pattskydd (amningsnapp)= CHECK
-Niferex= CHECK
-Hälsat på Sanna på jobbet= CHECK

Jahopp.
Fick lite bastning utav barnmorskan idag pga blödningarna jag har haft... Hon ville nämligen sjukskriva mig redan innan min semester va slut, men jag envisades med att iallafall prova jobba igen innan jag sjukskrev mig. Men imorgon ska jag träffa mödravårdsöverläkaren kl.14, så vi får se hur det blir framöver.

Annars va allt bra förutom att mitt järnvärde totalt kört ner sig i botten. Hade värde 127 förra gången jag var där och nu hade jag bara 106. Blev till att köpa Niferex och sen ska jag även köpa leverpastej. :)

En annan grej är att jag hatar vågen hos min BM. Den visade knappt 10+. GAAAH. Men då hade jag skor, kläder, mat i magen och jacka på mig. Men ändå. Gillar min våg bättre...tror jag....Hahaha. Ska väga mig imorgon och se. :) Jag återkommer ang det. Haha.

Och ikväll ryker nog mina extensions. Blir inte till att göra om dom nu innan jag ploppar. Kommer inte ha tid att underhålla det sen efter förlossningen, utan får piffa till mig sen när jag har fått rutin på vardagen igen som tvåbarnsmor. :)[ Hinner inte med... ]

DATUM: 2010-08-23
...allt jag hade tänkt göra idag.

Har dock betat av:

- bebiskläderna (behöver absolut inga kläder alls till nya bebben.)
- tagit kort på möbler och diverse grejjer som ska säljas iväg innan vi flyttar.

Skulle egentligen behövt dragit ner till stan och införskaffa lite grejjer till BB-väskan som sagt, men det får bli imorgon efter barnmorskan eller något... Idag hinns det inte med helt enkelt.

Jag och pääschii kom på nyss att vi inte har ätit något idag. (klockan är nu 17.40) Eller jag har iallafall ätit frulle, men han har inte ätit någonting än. Blir nog att mumsa en pizza idag skulle jag tro. :)

*spanar ut över vardagsrummet*

Shit vad det ser ut här hemma. Vi har släpat upp alla kläder som vi har hamstrat på oss och nu sorterar vi i olika högar så att det bara smäller om det. Jag har redan gått igenom alla mina skor och kläder, men Joni som brukar klaga på att jag har mycket kläder, är inte klar på låååånga vägar! Han skulle kunna klä en hel by i Somalia.

Nu kurrar det i magen ordentligt...[ Bebben hälsar ]

DATUM: 2010-08-23

[ Förberedning ]

DATUM: 2010-08-23♥ CHECKLISTA ♥

√ leta upp alla små bebiskläder. :)
√ kolla upp ev möbler som ska säljas innan flytten.
√ ner på stan och köpa grejjer som ska med i BB-väskan.


[ Dejt med mitt hjärta ]

DATUM: 2010-08-22
Nu ska jag dra iväg med min finaste sambo och ha en dejt. ♥
Restaurang och bio.
Lite vuxentid.

Ha det så trevligt ni också. :)
Puss.

[ Ring ring... ]

DATUM: 2010-08-22
I fredags under dagen fick jag sammandragningar som gjorde riktigt ont. Det drog ihop sig ordentligt och värkte i nedre delen av buken. Gjorde så ett bra tag lite då och då. Sen så märkte jag inte av något mer än "vanliga" sammandragningar resten av dagen/kvällen.

I lördagsmorse upptäckte jag att det va fullt med levrat blod i toastolen efter morgonpissen... Hade fått en mindre blödning tydligen, men som inte va tillräcklig för att det skulle rinna ut färskt blod som förra gången. Under dagen kom det fortfarande, men sista trosskyddet på kvällen va helt okej.

Vaknade inatt och hade ont i magen igen. Imorse hade jag levrat blod i trosskyddet...

Ringde nyss gynakuten och förklarade hela baletten. Hon blev lite fundersam när jag sa att jag va i v.33+ och hade såhär, men så förklarade jag att det va mitt andra barn och då verkade allt vara hyfsat normalt. Det kunde tydligen uppstå blödningar lättare och hon sa även att livmodertappen nog har börjat mjukas upp, vilket kan ge blödningar om man har mycket sammandragningar.

Så, tydligen är allt okej inuläget.
Ska försöka ta det ännu lugnare än vad jag gjort (tycker dock att jag har tagit det lugnt) och bara vänta tills han vill komma ut.

Hatar att vänta...
:)

[ Vill bara skrika ut.... ]

DATUM: 2010-08-21
....HUR JÄVLA KICKASS-KUL JAG HADE IGÅR!
:)

Va på kräftskiva med härliga människor. Skrattade så jag höll på att dö! Haha.
Eller som min kära sambo brukar säga; "...så jag höll på att dog."

Talfel? Japp.
Några fler som brukar säga så?? Jag har sprungit på ett par faktiskt.

Ajaa...känns pissigt att skriva en massa text om hur roligt vi hade och vad som hände, när jag inte har bilder att komplettera med. Får vänta till nästa vecka när pappa kommer hem. Ber till gudarna att han kan laga sladdhelvetet denna gången också. *ber en tyst bön till data-gudarna*

Så, så får det bli!
Ni får uppdatering om kräftskivan så fort jag har fått sladden och lagt över bilderna från kameran till min älskade lappis. :)

[ LYCKLIG ]

DATUM: 2010-08-20
Fick min lönespec nyss...
Jag är FETT NÖJD med siffrorna.
Va tvungen att kontrollräkna allt för det är helt sjukt hur mycket pengar jag får ut på endast 50%. Iofs har jag fått löneförhöjning, men shit...

*andas*

Tänk då om jag skulle jobba 100%?!?!
Men iofs skulle det dras ännu mer skatt då...men ändå. :)

Jag är glad!
Varenda krona behövs nu när vi flyttar och nu när jag är sjukskriven hipp som happ...

[ Trött mamma och flickvän ]

DATUM: 2010-08-19
Jag är helt slut nu.
Har städat, dammsugit och diskat.
Borde hoppa in i duschen också, men det hinner jag inte med nu innan det är dags att hämta finaste hjärtat.

Direkt efter dagis blir det till att inhandla kräftor. Det vankas kräftskiva imorgon jöh! :)

Imorgon blir det även en hårförlängning. Dock är det fett surt att jag inte kan lägga upp bilder från kameran på Joni's dator... *morr* Nästa vecka borde min dator vara fit for fight igen.

Nu dass innan dagis.

[ Soft dag ]

DATUM: 2010-08-17
Idag blev det lite myshäng hemma hos GaZ.
Har inte umgåtts med denna brutta på år och dar.

Mös med lite te och kanelbullar och annat snask. Snackade skit som förr. Härligt! Blev bjuden på kräftskiva på fredag. Är sugen måste jag säga!! Och kräftor är ju förjäkla smask asså! :)

Kände att jag behövde hänga lite med en vuxen av det kvinnliga könet och snacka lite. Annars blir det bara häng med Sebban och gubben min. Det är inte fy skam det heller... Ta det inte fel. Men ibland behöver man verkligen bara sitta och snacka och ha lite egentid med en väninna.

Åh, vad sugen jag blev på kräftor nu då....

[ Fina lillebror ]

DATUM: 2010-08-17

Chrille. Chris. Lillebrorsan.
En utav mina fina bröder. ♥

Christopher har jag inte träffat på hur länge som helst fast vi bor i Uppsala båda två. I september drar han iväg och pluggar utomlands. Måste styra upp en fika eller något så att jag får se honom innan han drar.

Gonna miss him...

[ Denna tös wanna haaaave ]

DATUM: 2010-08-16


Till båda outfitsen ska det plussas på en mossgrön stickad oversizemössa.
I LOVE!

[ Nedräkning ]

DATUM: 2010-08-16

53dagar kvar till beräknad förlossning...
:)

[ Segare än segast ]

DATUM: 2010-08-15
Efter all uppståndelse idag så gick jag och lillfis och tog en tupplur.
En tupplur som blev lite längre än vad vi hade räknat med. Så nu sitter jag här och är segare än segast och lillfis är pigg och kommer nog inte sova förrän inatt.

Ja ja...det är så det får bli idag helt enkelt.

[ Tillbringat några timmar på gynakuten ]

DATUM: 2010-08-15
Gick på toan i förmiddags...
Skulle torka mig och såg att det droppade blod på min hand. Tog med pappret och mitt hjärta stannade och paniken började smyga sig på mig.

Ropade på älsklingen med panik i rösten och sa att jag blödde.

Torkade igen och där va det blod igen. Det var ingen mardröm. Då kom tårarna. Jag blev livrädd för att något skulle vara fel. Försökte ringa både till 1177 och gynakuten, men fick till svar på båda ställena att dom var överbelastade, så jag fick inte ens hamna i en kö. Pratade med en på Akademiska i växeln och han sa att jag skulle åka in till gynakuten ändå utan att kontakta dom.

Buffade på magen, men fick ingen respons. Han som brukar vara så rörlig annars. Satt och grinade i bilen hela vägen till sjukhuset. Sötis Sebban satt och höll mig i handen. ♥

Kom dit.
Blev kopplad till CTG och fick ligga med det i typ 30min... Kurvan visade att bebben mådde bra. Det gjordes vanligt ultraljud, men även ett vaginalt bara för att kolla extra. Sen gjordes en gynekologisk undersökning som visade att jag troligtvis blödde från livmodern, men att det hade slutat av sig självt.

Domen blev att jag skulle ta det lugnt. Undvika att få sammandragningar så gott det gick och hålla mig lugn. Skulle jag blöda igen så skulle jag komma in på en gång. Detsamma gällde om jag fick mycket sammandragningar... Hon sa att det kunde bli aktuellt att sjukskriva mig 3v framåt till att börja med...

Så det blir till att sjukskriva mig den kommande veckan och sen har jag tid hos min BM nästa tisdag. Då får vi se vad hon säger.

[ Ny vecka ]

DATUM: 2010-08-15
Igår gick vi in i v.33. 32+0.

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket   Mår okej förutom det vanliga. Dvs sammandragningarna och foglossningen...

Start:69.6 (med kläder)
Förra vägningen: 77kg
Denna veckan: 76.7 kg (hade gått ner lite från förra vägningen)
Total ökning: 7.1kg


[ Ny kontaktmail ]

DATUM: 2010-08-14


Eftersom det har blivit en del bokningar av hårförlängningar, så har jag nu skaffat en kontaktmail som enbart rör detta.

Så fr.o.m nu så kan ni kontakta mig via den istället.
OBSERVERA att det är ".se" istället för det annars vanliga ".com". :)

[ Sådär äckligt svettig ]

DATUM: 2010-08-14
Hellu people.
Igår var jag helt förstörd för min laddare till datorn gav upp och min kära lappis dog ifrån mig. Trodde jag skulle vara tvungen att vara utan bloggeriet i hela 11dgr (tills min kära far kommer hem), men så fick jag syn på Joni's lappis som jag helt och hållet hade glömt bort! Haha. Lite korkad man är. :) Så nu har jag en fungerande dator, men alla bilder ligger på min ju... Det kommer bli lite klent med bilder då älsklingens dator inte tycker om minneskort och jag inte hittar min överföringssladd.

Men men.
Here I am.
*tadaaaa*
 :)

Va på dop idag. Lilla Viggos dop.
Jag fick i uppgift att fota när vi stod utanför kyrkan (jag hade korkat nog glömt min kära Nikon-bebbe hemma?!?!??!) och dom satte en Canon i mina händer. GAAAH! CANON!?!?!? I don't know how this fucker works liksom! Haha. Så jag försökte lära mig menyn och lite inställningar typ 5min innan det drog igång. Testfotade lite och insåg att det va bäst att jag räckte över kameran till någon som är mer varm i kläderna med Canon. Vill ju inte sabba deras dop liksom med totalkassa bilder. :)

Jag började såklart böla när dom spelade sista låten. Så jäkla känslig. Men jag är sån! En låt med Sonja Aldén. :) Bölade ju som en gris på Sebbans dop också under en låt...En bra dag har det varit iallafall.
TACK för att vi fick vara med på Viggos viktiga dag!! :)

[ Det rullar på minsann ]

DATUM: 2010-08-13

Fick besök uppe i butiken innan öppning idag utav en tjej som heter Johanna som jag ska fixa extensions på nästa vecka. :) Kollade färg och snackade lite ang hur det ska skötas osv...

Det har verkligen rullat på nu!
Skitroligt! Dels är det roligt med extrapengar (vilket behövs nu när jag bara jobbar 50% och ska flytta) och sen är det riktigt roligt att grejja med! Haha.

"Jaaaa vi har hööööört det förrrrrrrrrrr!!!", vrålar ni säkert nu bakom era datorskärmar.
HAHA. Sorry, men det är verkligen asroligt!

Dagen på jobbet rullade på ganska bra den också.
Va lite lugnare idag så jag passade på att städa upp lite i butiken, körde lite merchandise och riktade om spotsen i taket så att plaggen framhävs lite extra. :) Pimpade även upp väggarna med accessoarer och lite kombinationstips. Det va roligt idag! :)

Har förresten börjat bli kallad "korvmorsan" utav en jobbpolare. Haha.
Why?
Ja du... Kan bero på att jag till lunch på jobbet nu typ 99% av mina raster, har köpt en korv och dricka för 15:-. :) SUPERBILLIGT, hyfsat gott och tillräckligt för att mätta en preggokossa.

Har kommit på att mina 7kilon jag har gått upp sitter på låren och röven. *skrattar* Säkerligen på armar och nyllet också, men det är på benen och arslet som jag märker stor skillnad. Både när jag går och när jag råkar se min gigantiska kroppshydda i speglar eller skyltfönster. HAHA. Jaa...men snart är det över...
FINALLY! :)


[ Maaageee ]

DATUM: 2010-08-12

Kom på mig själv att inte ha tagit kort på magen på länge.
Så här kommer en!

Idag är vi i v.31+4
-------------
RÄTTELSE:
Det är 31+5 idag. Va lite virrig när jag räknade. :)

[ Hårfrågor ]

DATUM: 2010-08-11


Har fått frågor både på bloggen, fejjan och mailen ang hur mycket jag tar för att sätta i extensions. Tänkte att jag svarar här så att alla som undrar kan läsa här istället för att jag ska svara enskilt på var och en. :) Smart va?

::: För isättning/enklare tillskärning/urtagning om så önskas :::
För tillfället 1300:-. Sen tillkommer summan för håret. Prisexempel på 100st slingor nailhair a´ 40cm är 995:-. Paket utöver det kostar från 199:-/20st.
OBS!
Är ni 2st som bokar hårförlängning samtidigt, så är priset istället 1000:- per person.

::: Hur mycket hår behövs? :::
Svårt att säga på rak arm. Beror helt på hur ditt hår är från början. Det jag kan säga är att hellre beställa 1-2st paket extra, så att man inte står där sen och inte har tillräckligt med hår. Alla oöppnade paket går att returnera om man inte skulle använda dom. Minst 100st slingor iallafall, men som sagt...det beror helt på utgångsläget. Företaget jag beställer av är www.rapunzelofsweden.se. Bra kvalitét och bra priser. Där kan ni gå in och kika på utbud och priser för olika längder.

::: Hur lång tid tar isättning? :::
Lite olika beroende på eventuella pauser och antal slingor. Men räkna med ca.3-5tim.

::: Vart gör du hårförlängningen? :::
Jag gör isättningen hemma hos mig i Uppsala. Har svårt att åka iväg hem till kunderna då jag har en liten son hemma, plus en till på väg som beräknas komma i början av oktober 2010.

::: Hur går jag tillväga om jag skulle vilja ställa frågor ang hårförlängning eller boka tid? :::
Då slänger du iväg ett meddelande antingen genom bloggen eller direkt till min mail hairextension@hotmail.se. Fram till 20sept jobbar jag endast 50% och har tid i veckorna. I oktober tar jag inga beställningar alls då jag beräknas ligga på BB och ploppa en bebis. :)


Hoppas ni fick svar på det ni undrar över och är det något så är det bara att höra av er!

[ Working woman ]

DATUM: 2010-08-11
Sebban ska till dagis för första gången efter semestern.
Mamman ska jobba.
Pappan ska jobba.

Allt är tillbaka till det normala...i lite drygt 1mån. :) Sen går jag hem från jobbet och kommer tillbaka på riktigt först 2012. :)

[ Right now ]

DATUM: 2010-08-10Sitter och redigerar ännu mer bilder under tiden jag sitter och väntar på en hårförlängningskund. :)

[ Sovmööra ]

DATUM: 2010-08-10
*gäsp*
Wow! Fick sova tills jag vaknade av mig själv idag!
Eller...ja, jag vaknade av att jag va så förbannat pissnödig, men men. :)

Lillfisen sover fortfarande och klockan är lite över halv 9.
Trött liten kille idag tror jag. ♥

Hallå.
Va är dealen med vädret gott folk? Är det höst redan? I augusti??
Iofs gör det inte så mycket för min del, men man blir ju lite less när det regnar konstant.
Varje år när det börjar bli höst så blir jag en te-oman. Dricker te som en idiot. Eller socker och mjölk med te rättare sagt. Haha. Men det är mys. Kura ihop sig i soffan och sörpla för fulla muggar.

Hösten ja...
Hmm.

[ Hickelihick ]

DATUM: 2010-08-09
Lillsorken har hicka.
Det är så gulligt. ♥
Han har börjat få väldigt mycket hicka nu på senaste tiden. :)

[ Ögonen är trötta ]

DATUM: 2010-08-09

Har nu suttit och redigerat en massa bilder från bröllopet och jag har inte ens kommit halvvägs...
SUCK.
Men det är roligt... Dom är så sjukt fina paret Schöniger. ♥

[ Hårförlängning ]

DATUM: 2010-08-09

Idag kom en tjej hit som heter Jessica. Det vankades hårförlängning. :)

Jessica hade ganska tunt hår och hade med sig egna förpackningar med slingor. Det va färgskillnad, men hon hade planerat att färga framöver.

Något jag rekommenderar är att färga håret innan isättning. Man riskerar annars att få färgmedel på fästena och då kan dom lösas upp och glida ner lite. Varnar av egen erfarenhet. :)

Vi satte i 100st idag och sparade det sista paketet på ytterligare 20 slingor om det behövs längre fram.

Man ska inte få panik direkt efter man har satt i slingorna. Håret ser ALLTID bättre ut efter första tvätten. Håret fluffar till sig som sitt normala hår och smälter in betydligt bättre än direkt efter isättning. Det måste man komma ihåg. :)

Pga håret ändrar sig betydligt efter första tvätten så ska man även vara försiktig med att klippa för mycket direkt efter isättning. Vänta hellre till efter tvätt (tidigast 48tim efter installation) och gör det då. Då ser man om det överhuvudtaget behövs eller om man vill tunna ur det lite mer.

Imorgon kommer hennes syster och då ska det limmas slingor som aldrig förr igen! :)[ Kärlek ]

DATUM: 2010-08-08

 
♥ Richard och Helen Schöniger ♥

Fler bilder kommer att komma upp i veckan...

[ Scandic ]

DATUM: 2010-08-06
Jag älskar att bo på hotell.
Fluffiga täcken och frukostbuffé. :)

[ Ny bebbevecka ]

DATUM: 2010-08-06
Tjuvstartar nya veckan med en dag eftersom jag troligtvis inte kommer ha möjlighet att blogga imorgon. So here we go!

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Överlag mår jag bra. Dock är foglossningen värre nu när jag börjat jobba igen. Det märks en hel del under tiden jag är på jobbet, men vi ska inte snacka om när jag kommit hem och slappnar av i soffan. Kommer knappt upp sen! Och morgonen efter är PAIN. Hela höftpartiet låser sig och smärtan är nästintill olidlig innan man mjukat upp alla leder så gott det går...

Har blivit lite jobbigare att sova på nätterna. Vaknar lättare än vanligt och magen är i vägen konstant. Ligger med en kudde under magen när jag ligger på sidan och sen har jag kudden i svanken om jag ändrar ställning till rygg. Så det är ett litet meckande...

Inga bristningar än, men jag känner på mig att det kommer komma framöver. Det riktigt sträcker och stramar i huden nu.Start:69.6 (med kläder)
Förra vägningen: 76.6kg
Denna veckan: 77 kg
Total ökning: 7.4kg

[ Fuck me, I'm done! ]

DATUM: 2010-08-06
Okaaaaaaaj...
*gäääääsp*

Jag sitter här på dass och håller på att dö av trötthet.
Låg och snurrade i över 1½tim innan jag kunde somna igår. Sista gången jag kollade på klockan va 01.23. Anledningen? Ja, jag låg och planerade vårt boende. Haha. Allt från gardiner till vilken vinkel vi skulle ha spegeln. Haha. Men till sist så somnade jag.


....MEN....
Någon gång efter kl.03 så vaknade Sebban till och grinade. FUCK! Jag som har så svårt att somna om i vanliga fall... Och sen låg jag där och vred och vände på mig igen medans grabbarna somnade om utan problem. Vad gjorde jag då? Mjoo serrö...tankeverkstan drog igång igen och började denna gång planera hall och sovrum. Jiiiiizeeeez. Lite less jag blev på mig själv. Låg seriöst och va riktigt förbannad på mig själv för att jag inte kunde stänga av skallhelvetet.

Meeeen.
Sen somnade jag lyckligtvis... Nu 06.47 var det dags att gå upp och packa ner allt till resan neråt landet idag. Så måtte inget gå fel idag för då kommer jag bubbla över av trötthetskänslor. Arga sådana. Haha.

[ Lycka ]

DATUM: 2010-08-05

Jag börjar fanimej bli religiös.
Idag skrev vi på papper till vår lägenhet. ♥
Fattar ni??
VÅR LÄGENHET!

Vår boendesituation är löst!
En 3.5:a på 82.5kvm i det området vi ville.
Ingen va med och budade (lucky us) och vi fick den för utgångspriset.

10-15min promenad till stan. Slippa passa bussar för att ta sig till civilisationen. Slippa busskort på 500:- i månaden. 5min till jobbet.

*andas ut*

Jag är lycklig...
♥ 


(bild från säljmaterialet)

[ Bloggtorsk som man är... ]

DATUM: 2010-08-05
....så har jag också en hög en del bloggar jag skummar igenom 1-511ggr per dag. :)

Tack förresten för att ni gav mig lite tips sen ändå!
UPPSKATTAS! Nig och bock!

Fick en förfrågan att jag skulle skriva upp vilka jag brukar läsa. Visst kan jag det! :)

Först och främst alla som står bland mina länkar. Det är mest vänner och bekantas bloggar.
Sen läser jag även:
http://jennyjanssons.se/
http://frisortips.blogg.se/
http://annlouise-sjostrom.com/
http://www.elinkvist.se/
http://holmsta.blogg.se/
http://www.mammasgullungar.blogspot.com/
http://annakubel.blogg.se/
http://rightnow.devote.se/
http://www.youtube.com/user/GemmaHey
http://bellaeklund.blogg.se/
http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/
http://michaelaa.webblogg.se/
http://emelieohlsson.blogg.se/

.....och en hel del mer, men jag pallar verkligen inte skriva upp alla. HAHA.
Där har ni ett axplock iallafall.

Nu ska jag försöka ta mig upp från toastolen... Foglossningen är värre än någonsin sedan dagen på jobbet igår. :( Tog ett tag att gå upp ur sängen. Men idag är det jobb igen och sen i helgen ska jag på bröllop och fota lite. :)

Frulledax!

[ LATMASKAR ]

DATUM: 2010-08-04
Men hörni??!!?
Va hände liksom medans jag va iväg och jobbade egentligen??

Ni skulle ju överösa mig med bloggtips!
EN...E-N (!!!) vettig människa delade med sig av detta....
Ni andra då? Va, va, VAAA?!

Kom hem nyss. Loggade in på min kära lappis.
Klickar på översikt... *som ett barn på julafton*... men va händer liksom?
Kommentarerna är inte alls så många som jag hoppades.

Dåligt...
DÅÅÅÅÅLIIIIIIGT....
*hytter med fingret*

;)

Men jag älskar er ändå...såklart.
Men skulle seriöst vilja hitta nya guldkorn...

[ Säg till mig! ]

DATUM: 2010-08-04

Vore roligt att få lite olika tips så man kan gå in och kika.
Kan vara din egen (om man vill vara lite ego, I ♥ it!) eller om du vill tipsa om bloggar du läser.

Så ÖS på!
Jag kommer jobba hela kvällen och när jag kommer hem vill jag ha MASSOR med tips på nya bloggar.
Fattaru? :)

 

[ Good morning ]

DATUM: 2010-08-04
Go'möööra.

Sitter på dass med lappisen i knät.
Min mörv hänger ner i toavattnet typ. JAG ÄR ÖM!
Jäkla snorunge...kom ut nu istället för att vara där inne i magen...Rättelse; hänga halvt utanför!


Måste seriöst ta upp det med min BM. Kan inte vara normalt att vara öm konstant "down there". Känslan är samma som när man ramlar med en killcykel och får stången rakt mellan benen. Ni flickor vet vad jag snackar om... Kan garantera att INGEN ler efter en sån händelse. Ja, iallafall. Så känns det hela tiden. Värst när man går på toa eller *harkel* dagen efter man har haft lite mys med karln.

Men men... Ska skippa allt snack om mitt underrede nu.

Det är dags för frulle!

[ Bokning - CHECK ]

DATUM: 2010-08-03
Har fått 2st bokningar på hårförlängningar nästa vecka! :)
Skitroligt!! :)

Ser verkligen fram emot detta för det är något jag tycker är skitkul! Det är så roligt att se förvandlingen, plus att jag gillar när det är sådär pilligt. :) Jag älskart!

Så dagen blev bra idag iallafall trots tvätt och städning.
Snart ska vi iväg och kolla än en gång på ena lägenheten vi kikade på igår.
Lite sugna är vi minsann...

Tudeluuu...

[ Livets alla jävla måsten ]

DATUM: 2010-08-03


Måste ner till tvättstugan...
Tvätta massa jävla tvätt så att jag har något att ha på mig imorgon när jag börjar jobba igen.

Roligt?
NÄÄÄÄEEEE.

Fuck this shit!

[ En fråga till er läsare ]

DATUM: 2010-08-03


Det är frågan jag slänger ut till er.

För visst är det skillnad på hår och hår?
Vilken metod man använder sig av...
Hur pass noga man är att sätta i det osv...

Som många av er vet så har jag provat många varianter. Allt från clips till SE dreads. Gått på nitar såklart, men även hittat guldkorn. I början slängde jag ut en massa tusenlappar för att gå till salong och sätta i sk. "änglahår". Vilken nit! Sen när jag hade i min första uppsättning DE dreads så gick jag till en privatperson i V-ås. Billigare än i salong och jag blev skitnöjd.

Sedan ungefär ett år sedan så började jag fixa kalufsen själv. Gick en utbildning, lärde mig tekniken och jag kunde dra igång själv! Nu har jag även lärt mig att sätta i nailhair i mitt eget barr. :) GÖÖÖÖTT! Mina första dreads ser ni på mittenbilden här ovanför. Dom va helt okej i början innan dom va tilltufsade. Sen blev dom lite för tjocka. Men nu vet jag det till nästa gång jag tillverkar dreads. :)

Många är skraja att gå till privatpersoner när man ska grejja med sitt hår. Visst, man ska passa sig. Eller iallafall researcha lite innan. Och visst så känns det mer "seriöst" att sitta på en salong med en massa speglar och skön atmosfär. Det kan jag också tycka. Men varför slänga iväg onödigt mycket pengar, när man faktiskt kan göra det hos privatpersoner som faktiskt har gått utbildning för just det man vill göra med sitt hår?

Vissa tycker det är "för dyrt" för en som gör t.ex hårförlängning privat hemma eftersom man inte har någon lokalhyra på en salong... Men det man bör tänka på är att jobbet tar några timmar. Oftast erbjuder man enklare tillskärning så att ditt naturliga smälter ihop med dina extensions. Urtagning av slingor brukar ingå också i priset. Så egentligen är det inte så dyrt. Visst, det blir en del kosing när man sedan ska köpa håret också, men man får se det som en investering.

Här ovan är bilder som visar hur det inte ska se ut... KATASTROF. Första bilden visar att det är för få slingor och det ser ut som att dom är felplacerade. Bild nr.2 visar att fästena inte verkar blivit ordentligt rullade.

MEN...
När det kommer till fästena så beror det mycket på hur man sköter sin förlängning. Så man kan inte bara skylla på sin frisör. Som sagt; research innan man gör en förlängning! Det är pilligt och lite mer omständigt att sköta än sitt normala hår.

[ ..... ]

DATUM: 2010-08-03

It's a new fucking day mina vänner!

För er info så håller mitt "underrede" på att dunka i golvet. Haha.
Bäääsen ligger så långt ner så hela min mörv buktar ut som en stor jävla apelsin. Så varje gång man går på dass så får man trycka upp honom lite. Han kan ju inte hänga halvvägs till golvet liksom...

Nu kanske ni tycker att jag är lite väl magstark så här på morgonen... Kanske. Kanske inte. Har iofs ingen aning om åldrarna på er som brukar vara inne och läsa, mer än mina vänner, bekanta och släktingar.

Men men. Hoppas ni inte är äckelmagade iallafall. :) Oavsett ålder.

Ajaaa...så vad ska man göra av den här dagen då?
*tittar ut*
Det är pissväder... Det är sista dagen på min semester. Ser fram emot att börja jobba igen faktiskt, så jag ska inte klaga över det. :) Saknar att kränga lite barnkläder och snacka med trevliga kunder. I'm on fire! Moahahahaaaaa.

Men.
Vad står på agendan egentligen?
Mjooo...vi ska snacka med lite banker och kolla upp räntor och ev. lånelöften. Sen ska jag tjacka ny patthållare och vattenfast mascara till bröllopet nu till helgen.... Sen blir det tvätt och lite annat. Ska bråka med min kamera igen som inte vill göra som jag vill. Mycket viktigt att vi kommer överens innan bröllopet då jag är bröllopsfotograf åt en av mina bästa vänner.

I have to make peace med kamerahelvetet...

[ WelCome WelCome ]

DATUM: 2010-08-02
En massa nya läsare idag...bara sådär ... :)
TREVLIGT! ♥
Måste ha varit någon som har länkat eller något för hur hittar alla hit annars liksom? :)

Men ni som har hittat hit; VÄLKOMNA!
Hur ska man lyckas underhålla er nu då så att ni stannar kvar? Haha.
Kanske inte så roligt att läsa om en preggokossa som väntar snorunge nr.2? :)
Eller?

Haha.

Hur som skaver... ;)
Nu blir det nog sängen för min del.

Good naaajtiie.

[ Pille pill ]

DATUM: 2010-08-02


(redigerad förra året)


(redigerad idag*SNABB REDIGERING*)Det är roligt att sitta och pilla i gamla fotoarkiv... :)
Här är en bild på Jossan.

[ <3 ]

DATUM: 2010-08-02


(vår gamla lägenhet)


Saknar vår gamla lya...
Såååå mycket.

Det negativa va läget. The location so to speak....
Men lägenheten... Hmm...ja, den gillade jag.

Har varit iväg och kikat på två stycken lägenheter nu ikväll. Båda helt okej, men är typ kär i den ena. Enda nackdelen är att det ligger på 3:e våningen och ingen hiss.

Den andra låg i samma område och på 2:a våningen...
Identisk med den första vi kollade på, men det va lite mer att fixa på den.

Såååee...ja...
Vi ska kika vidare såklart, men även hålla koll på budgivningarna på dom här lägenheterna. :)

[ Jämförelse ]

DATUM: 2010-08-02


Vänster: Sparad som vanligt som JPEG  Höger: Sparad för webben

Exakt samma bild, men sparad på olika sätt. Det är skillnad...
Fattar inte att jag inte har sparat mina tidigare bilder i webformat.
Fr.o.m nu ska det göras! :)

[ Har en liten kille som vaknat på fel sida idag ]

DATUM: 2010-08-02
Vaknar kl.06.00.
"Väääälliiiiiiiing!!!!!"

"Neeej, men vi kan gå upp och äta frukost. Vill du ha en macka?"

Och det ville han...till en början.
Plockade fram frullen och under tiden har jag en rasande och gråtandes liten kille för att "Mackapacka" slutar på dumburken. Nåväl...plockar fram, häller upp lite yoghurt i ett glas (som han alltid brukar vilja ha) och brer och delar en macka. Han blir sne av någon anledning och börjar putta bort sakerna ifrån sig...

Förklarar lugnt att han inte behöver äta yoghurten om han inte vill. Slickar på mackan och dom visar förhandsvisning på Rorri som kommer lite senare... När han märker att det inte börjar så blir han rasande igen och vrålar. Vilket går ut över den framdukade frullen....

Allt är fel och han är grinig och arg....

Med all kraft han har så skickar han iväg glaset med yoghurten!
Jäkla snorunge! Men då brast det. Då var jag inte snälla mamman längre. Höjde rösten rejält och bankade handen i bordet. Så här kan vi inte ha det!

Nu, efter att båda har haft utbrott, så har han iallfall petat i sig en halv macka... Alltid något.
Tror han vaknade lite för tidigt... Han brukar inte gå upp så tidigt, så egentligen borde han nog gå och lägga sig igen snart...

Ja, vi får se helt enkelt...

En tuff start på morgonen... Får se hur dagen tar sig... :)

[ Bor mitt i en krigszon ]

DATUM: 2010-08-01

Sirener från polisbilar, ambulanser och brandbilar är något man hör i stort sätt varje dag här där vi bor. Knivhuggningar utanför lillfisens farmor och farfar, kraschade rutor, gängbråk och gud vet vad... Brända bilar på parkeringen... Det ser ut som ett slagfält.

Nyss gick vi till Gottsunda Centrum och skulle handla lite gott till kvällen. Plötsligt ser vi en kille som är helt blodig i hela ansiktet och knallar runt med ett gäng bakom sig. Väktare va där och höll koll på läget och pratade i telefonen.

Vi började knalla hemåt och då kom polisbilar, polisbussar och en ambulans.

Jaa...
We live in the ghetto.
Men inte så länge till förhoppningsvis. :)


Pssst.
Min älskling är snart hemma. Yaaay!

[ Lillprutt just nu ]

DATUM: 2010-08-01


På nedersta bilden frågade jag om han kunde le lite....
Hmm. Ja, ni ser ju... Lite stelt och fejkat, men han är min sötnisse! :)