[ Att finna mod i sitt hjärta och själ ]

DATUM: 2011-09-30
Fick här i dagarna ett erbjudande som gjorde att min lilla blodpump snurrade runt ett varv i kroppen. Tusen känslor och frågor ploppade upp.

Hörde jag rätt?
Kan det vara sant?
Är det möjligt?

Och framför allt; vågar vi?

[ Höstdag med kusinerna ]

DATUM: 2011-09-30

[ Some kids ]

DATUM: 2011-09-29


Vackraste Elin ♥


Sötis


Mys Pontus

[ Viktstatus ]

DATUM: 2011-09-29
VIKTEN

v.1= MINUS
v.2= MINUS
v.3= PLUS MINUS (mensen)
(Korrigering!! Det visade lite plus innan morgontoan och promenaden, men sen blev det ett minus) Haha.
v.4= MINUS
v.5= MINUS
v.6= PLUS
v.7= MINUS
v.8= MINUS
v.9= MINUS
v.10= PLUS (unnarhelg nere i Vaggeryd med restaurangbesök, alkoholhaltiga drycker, godis och inte mindre än 2st kebabrullar under helgen) :)
v.11= PLUS


Känner att motivationen lyser med sin frånvaro nu och jag känner att jag måste pausa lite och försöka hitta den igen helt enkelt.

[ Fulla och flummiga ]

DATUM: 2011-09-28


Finns ännu en, men den kommer inte att komma upp här. Haha.
Vill ju inte skada er för livet. ;) HAHA.

[ Utgång med flickorna i Småland ]

DATUM: 2011-09-28

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TACK ALLA FINA TJEJER!
Ni är helt underbara hela högen! ♥

[ En utav alla filmer från förfesten ]

DATUM: 2011-09-27

[ TFP plåtning nere i mina old hoods ]

DATUM: 2011-09-26

 

 

 

 

 

 
Mötte upp en gammal bekant från skolåren som jag inte har träffat sedan vi slutade gymnasiet. Körde 20-30min vid stationen i Vaggeryd nu när jag va ner och hälsade på. En väldigt kort TFP-plåtning. :)

[ Sebbans vecka fylld med överraskningar ]

DATUM: 2011-09-22
Häromdagen fick Sebban ett fint kort med en buss på (han älskar bussar) från mormor Anne-Lie och Roffe. Sken upp som en liten sol när jag läste kortet för honom. :)

Och idag fick han en lapp hem i brevlådan om att ett paket hade kommit till utlämningsstället. Spännande. ;) Så vi gick iväg på lite äventyr till Gränby Centrum och fixade lite grejer inför min resa ner till Vaggeryd imorgon, samt hämtade ut lillfisens paket från mormors syster Gunsan. :)

Väl hemma SLET han upp paketet och det flög kläder till höger och vänster mellan orden: "Aaa maaaa gaaaaad, aaa maaaa gaaaaad" (Oh my God) Trodde han skulle bli besviken då det va kläder och inga leksaker, men han va överlycklig!! Speciellt över "bygg-kille"-kläderna. Dvs ett fodrat regnställ. Haha. Han vägrade ta av sig det sen för han skulle ju vara byggkille och hämtade sina leksaksverktyg och måttband. Haha. ♥

Så ett stort tack till moster (mormors syster) Gunsan och ett stort tack till mormor Anne-Lie och c/o för alla fina saker och överraskningar. Han blev så glad!!!

TACK!

[ STOLT ]

DATUM: 2011-09-21Jag har nog den grymmaste pappan in the whole world tror jag.
Tävlar i roadracing och är så fucking grym på alla sätt och vis. Grym!! Knep en pallplats för några månader sedan och jag är så stolt!

[ Lite häng med Canon ]

DATUM: 2011-09-20
[ Skämtar dom eller!?! ]

DATUM: 2011-09-20


Löjligt!
Ta då bort den bleka blonda Kalle på "Kalles kaviar" för jag som inte ser ut som en typisk svenne kan ta illa upp. Jag ser inte ut som Kalle gör på tuben. Jag har brunt hår, lite mörkare hudton och har bruna ögon... Lika lite som en kines gör på Kinapuffs-påsen...

Ne. Ta bort Kalle snarast för det här går inte!! Diskriminering att visa upp Kalle som typisk "svenne" när det finns andra (som mig själv) som inte kan identifiera mig själv med denna blonda kille...


LÖJLIGT!

[ Modeller sökes ]

DATUM: 2011-09-19
Har hittat 3st platser där jag vill fota kortare sessioner vid olika tillfällen.

Nu söker jag följande tjejer:
-ljushårig,långt hår,gärna mycket hår så att man kan burra till det mycket.
-orangehårig, långt hår (gärna stort), gärna gröna ögon och fräknar.
-Svart/Brunhårig, långt hår, ljusa ögon

Önskemål:
*Gärna van och avslappnad framför kameran
*Späd/smal

Övrig info:
*TFP-plåtning då jag endast tänkt kortare sessioner (ca.10-15min) Önskas riktig session så kostar det enligt prislista. Se här.
*Du erhåller 1st redigerad bild.
*Jag får använda bilderna till min portfolio på hemsida, blogg etc.
*Fler bilder kan köpas för 50:-/st om så önskas.

Intresserad??
Maila isåfall bild och kontaktuppgifter till hair-n-photo@hotmail.com

[ Viktstatus ]

DATUM: 2011-09-19
VIKTEN
v.1= MINUS
v.2= MINUS
v.3= PLUS MINUS (mensen)
(Korrigering!! Det visade lite plus innan morgontoan och promenaden, men sen blev det ett minus) Haha.
v.4= MINUS
v.5= MINUS
v.6= PLUS
v.7= MINUS
v.8= MINUS
v.9= MINUS

Jag är chockad. Ett minus trots allt. Har unnat mig (MYCKET) grejer jag inte ätit på flera flera veckor och haft brist på motion pga Joni's jobbvecka. Men denna veckan innebär nya tag. :)

Tog fram måttbandet och njöt av vad jag faktiskt har åstadkommit!!! För det är inte illa pinkat! :) Är jättenöjd!!!

[ Träningsvecka: 8 ]

DATUM: 2011-09-19
Måndag: 6.3km
Tisdag: 5km
Onsdag: VILA
Torsdag: 9.28km
Fredag: Ofrivillig vila (Joni's jobbhelg)
Lördag: Ofrivillig vila (Joni's jobbhelg)
Söndag: 6.5km


Veckan har varit bajs rent ut sagt. På alla sätt och vis. Tur att det kommer en ny. :)

[ Skiter i rubriken ]

DATUM: 2011-09-18


Omotiverad och otaggad som f*n, men vad gör man inte?

[ Den sanna pessimisten? ]

DATUM: 2011-09-18
Orkar inte med mig själv just nu känner jag.
I 1½ vecka har det varit pissigt. Ingen ork. Kraftlös. Ingen lust till någonting. En riktig bitterfitta. Känslan av övergivenhet. Kännt mig nonchalant. Jaa, kort sagt så har taggarna varit utåt på senaste tiden. Fråga mig inte varför. Jag förstår mig inte på mina känslor själv, så det är väldigt svårt att sätta ord på dom... 

Tillsvidare håller jag mig i min bubbla och försöker komma i fas igen. Vet inte hur det går riktigt. Tar en dag i taget. Har liksom ingen ork att känna efter.


[ Sötnosen ]

DATUM: 2011-09-18

Sebban har klarat sig utan olyckor nu på nätterna och igår gav han Mille alla sina blöjor som va kvar. "Här Mille! Jag behöver inte dom längre." Så jäkla söt.

Ja, det här med avvänjningen av blöjan på natten har gått hur bra som helst! 2-3mornar med blöt kalsong hände precis i starten, men sen har det varit snustorrt i sängen!! Han klarade det galant! :) Avvänjningen va i senaste laget, men det är helt och hållet vårat fel. Trodde inte han va redo eftersom blöjorna typ jämt va blöta på nätterna... Men ack så fel vi har haft. :) Gick ju hur smidigt som helst och klart att han va redo!!! :)
Älskade plutt!

[ Klick klick ]

DATUM: 2011-09-17
Idag blir det en runda med kameran och kidsen.
Det är LYCKA att ha en kamera i händerna. ♥

[ Fredagsmys ]

DATUM: 2011-09-16[ K Ä R L E K ]

[ Konsten att unna sig ]

DATUM: 2011-09-15
Avnjuter en kopp thé och ett par bitar 70%-ig choklad i soffan. Kör lite mys idag. Fick även en förfrågan om att hänga med och kolla på Brittan i Sthlm den 16:e oktober med Nene. :) Klart jag vill!! Det blev en ganska bra dag idag iallafall. :) Nu ska jag fortsätta mysa lite.
Pöss.

[ Kommit till insikt ]

DATUM: 2011-09-15
Klockan är inte ens 8.00 på morgonen och jag har redan fullt med tankar i skallen...

Sitter och funderar lite.
Längtar...
Drömmer mig bort.


Känns som att jag inte har så mycket kvar att stanna för här uppe i landet. Faktiskt. Nu mer än någonsin. Sedan jag fick barn (dvs för lite över 3½år sedan) så har saker och ting inte varit sig likt. Ja, självklart kanske det inte är så roligt att som vän väldigt ofta få svaret; "Kan tyvärr inte... Har ingen barnvakt." Alternativt: "Joni jobbar..." eller "Sorry, men *** sov som en kratta inatt och jag vill bara ta det lugnt idag." 

Jag kanske inte har det supersmidigt att komma iväg utan barn och tyvärr så är det så för det mesta. Det känns som att det gör att jag inte har samma sociala liv längre... Jag kommer med barn. Det är paketet liksom. Dom ÄR och kommer ALLTID ha en stor del i mitt liv. ♥

Åter till hur jag nu började detta inlägg....
Jag känner nu verkligen att jag måste sätta ett mål för ungefär när vi ska/kan flytta ner till mina gamla hoods. Inte om utan när... För det är bara att inse att lika barn leker bäst. Där nere har jag mina äldsta vänner. Alla har barn och sitter i samma sits. Man blir inte utdömd och får sitta på bänken och bara kolla på matchen liksom...

[ Lite testbilder från dagen ]

DATUM: 2011-09-14


Älskar min kamera! Dom här bilderna är inte redigerade någonting mer än ändrat storlek. Direkt tagna ur kameran. Tagna i svartvitt. Älskar skärpedjupet man kan få!!
Aaaah.... ♥

[ Mr.J ]

DATUM: 2011-09-14


Inte ofta det kommer upp bilder på mitt stora ♥, men nu kommer det en. Va ju tvungen att prova kameran för sjutton! ;) Då MÅSTE han ställa upp. :)
Haha.

[ Canon 550D + fast 50mm objektiv ]

DATUM: 2011-09-13

Fick min nya kamera idag och va bara tvungen att ta lite testbilder.
Mina älsklingar ♥

[ <3 ]

DATUM: 2011-09-13


Idag gick jag in på Guldfynd lite snabbt. Skulle bara kolla om våra nya ringar va klara. Trodde verkligen inte det eftersom dom sa 2v. Det har bara gått 1v. :) Men dom va färdiga!!! Yaaay. Jag har aldrig gillat guld och har inga andra smycken i guld. Så i alla dessa år har jag typ ALDRIG använt andra ringar då jag hatar när man blandar guld och silver. Haha. Skittråkigt, men nu har vi äntligen bytt ut dom mot lite bastantare silverringar. ♥

Känns såååå mycket bättre. :)
♥ ♥ ♥

 

[ Just an ordinary monday ]

DATUM: 2011-09-12
Är man en Grandinare så kan man se ut så här denna otroligt trista måndag. Baggybrallor, linne och soft tischa. Ledigt och skönt. I like! ♥

Sitter i soffan nu och känner mig nere, trött och fullkomligt orkeslös. Hade velat ha Joni hemma idag, men det gick inte. Gillar inte orden; måste jobba. Inte just idag iallafall.

Så jag ber till gudarna att barnen är någorlunda rumsrena idag och inte jäklas för mycket, för jag pallar verkligen inte.

Ge mig styrka en dag som denna!

[ Viktuppdatering ]

DATUM: 2011-09-12
VIKTEN
v.1= MINUS
v.2= MINUS
v.3= PLUS MINUS (mensen)
(Korrigering!! Det visade lite plus innan morgontoan och promenaden, men sen blev det ett minus) Haha.
v.4= MINUS
v.5= MINUS
v.6= PLUS
v.7= MINUS
v.8= MINUS

Total viktminskning på 2månader: 7.6kg

Jag har kontrollen över min kropp för första gången i hela mitt liv. Trots att det ibland visar ett litet minus och ibland ett stort, ibland även ett plus, så känner jag att jag har kontroll. Jag vet vad jag måste göra för att det ska gå som jag vill. Gör jag bara det så kommer jag nå mina mål jag har. :) Det är en skön känsla. Helt fantastiskt.

I fredags tjuvvägde jag mig lite och insåg att jag hade passerat under 70kg. Vilken lycka!!! Jag stod och grät glädjetårar och gick som i en psykos och upprepade gång på gång: jag klarade det....jag klarade det!! Har inte varit under 70 sedan jag opererades för gallsten och det är något år sedan. Varje gång jag har försökt gå ner så har det alltid fastnat precis över 70. Det har varit som en stor jävla mur som jag ALDRIG lyckats bräcka. MEN, nu har jag gjort det mina vänner! Nu ser jag en skön jävla 6:a istället för en 7:a som jag sett alldeles för många år nu. Aldrig mer! :)

[ Träningsvecka: 7 ]

DATUM: 2011-09-11
Måndag- VILA
Tisdag- 6.88km promenad
Onsdag- VILA (spöregn hela dagen och besök på kvällen)
Torsdag- VILA (spöregn igeeeeeeen)
Fredag- VILA (Joni bortrest)
Lördag- 6.72km (Joni bortrest)
Söndag- VILA (Joni bortrest)

Inte en av dom bästa veckorna rent träningsmässigt, men har inte kunnat påverka det så mycket. Pga brist av egentid samt mycket ensamtid med barnen. Nästa vecka är vi på't igen! :)

[ Det sprider sig ett lugn ]

DATUM: 2011-09-10

  

 


Det är lördag mina vänner.
Jag fick mig en trevlig överraskning imorse. Grät av lycka! Som jag har längtat! Mer än så säger jag inte. Haha. Kan dela med mig av det på måndag.

Det är alldeles tyst och lugnt här hemma. Inga diskussioner. Inget tjafs. Inga "Mammaaaaaaaaa! Kooooooooom!". Lyxen att få duscha i fred. Eller gå på toa utan att ungarna klättrar på en. Skönt. :)

Men....det är heller inga skratt. Inget bus och inga kramar och pussar.... :( Det saknar jag. Massor! Men ska verkligen ta vara på denna egentiden som jag har nu. Vila upp sinnena lite. :)

Men jag måste erkänna att jag saknar mina grabbar...både stora och små.

 

[ En helg i september ]

DATUM: 2011-09-09

Tiiiiidigt imorse åkte Joni iväg till Arlanda.
Inte jobb som det annars brukar vara. Ne, han ska nämligen på en trevlig weekend med 2st polare. Hoppas dom får asroligt, men jag är lite nojjig över att dom ska flyga efter allt som har hänt... Känns lite olustigt, men nu ska jag inte gå och tänka på det inte....

I helgen får jag lite egentid då Joni's päron passar barnen. TACK! Så imorgon är det Kulturnatten här i Uppsala och då ska jag och Thea gå ut och shaka våra lurviga på ett ställe som har premiäröppning. Kan nog bli bra. Ska bli roligt att komma ut och träffa lite folk. :)

Funderar på om jag ska släpa med kidsen till Gränby en sväng idag... Mille mår lite bättre och Sebban är inte varm längre. Ja, vi får se helt enkelt hur det blir med det där. :)


[ FOTOJOBB!! ]

DATUM: 2011-09-08

Har fått förfrågan om ett fotojobb åt en frisörsalong! :)
ROOOOLIGT!
Nu måste jag verkligen köpa ny kamera!!

Någon som vill köpa min Nikon D50 (kitobjektiv + macrokonverter) (SÅLD!) eller Samsung NX100???
Hojta till isåfall! :)

[ vår STORA kille ]

DATUM: 2011-09-06

Igår drog vi igång "operation blöjfri" på Sebban. På riktigt. Det är verkligen dags nu.

Begav oss till IKEA igår och köpte skyddslakan till sängen och sen förberedde vi honom hela dagen om vad som skulle hända på kvällen och natten. Han va exhalterad och tyckte det skulle bli roligt. :) Dock måste jag säga att jag va en smula skeptisk till att det skulle vara torrt på morgonen eftersom hans blöjor majoriteten av alla gånger har varit blöt efter natten.

Men tjii fick jag!
Imorse va det torrt i sängen! Kalsongerna va snustorra! :) *stolt* Sebban såg förvånad ut han också och letade efter en blöt fläck i sängen. Haha. Han klarade första natten skitbra! Mitt lilla hjärta. ♥

Mammie loves you Sebban.

[ 38:a ]

DATUM: 2011-09-05
Idag va jag upp till gallerian för att leta rätt på en grön höstjacka och jag hittade en! :)

Letade febrilt efter en 42:a (eftersom det är den storleken jag har haft dom senaste åren), men det fanns ingen. Det fanns heller ingen i stl.40.... Dock en 38:a.

Aaaaaaa men kul!! Precis en sån jacka jag va ute efter och så fanns det inte i min storlek!!! *muttrade lite för mig själv inne i butiken*

Gick runt och spanade i resten av butiken och va på väg ut när jag slängde ett sista getöga på den fina gröna jackan. Fick en känsla av att jag va tvungen att prova 38:an iallafall.... Tog av den från galgen, trädde i armarna och drog igen dragkedjan. DEN GICK IGEN (!!!!) och jag får lätt plats med en tjockare tröja under! *gaaaah*

Nu vet jag ju inte iofs om dom är väldigt stora i storlekarna, men jag är glad ändå. :) Haha. Har inte fått på mig någonting i stl.38 sedan 4:an typ. Hahahaha.

[ You've got mail ]

DATUM: 2011-09-05
Fick idag ett mail som gjorde att jag fick fjärilar i magen.
VISUALISERAAAAAAA.
:)

[ Viktuppdatering ]

DATUM: 2011-09-04
VIKTEN
v.1= MINUS
v.2= MINUS
v.3= PLUS MINUS (mensen)
(Korrigering!! Det visade lite plus innan morgontoan och promenaden, men sen blev det ett minus) Haha.
v.4= MINUS
v.5= MINUS
v.6= PLUS
v.7= MINUS

Veckan har rullat på bra med träningen måste jag säga. Maten har varit helt okej den också. Om jag får säga det själv. :)

[ Träningsvecka: 6 ]

DATUM: 2011-09-04
Måndag: 3.2km morgonpromenix
Tisdag: 7.18km morgonpromenix
Onsdag: 9.65km morgonpromenix/jogging
Torsdag: 7.12 morgonpromenix
Fredag: VILA
Lördag: 6.53km morgonpromenix/jogging
Söndag: 7km morgonpromenix/jogging

TOTALT: 4.68mil

[ En söndag i Uppsala ]

DATUM: 2011-09-04


- Promenera/jogga
- IKEA
- Gränby Centrum
- Cirkus med Sebban
- Mys med familjen

[ Only me ]

DATUM: 2011-09-03


Just idag mår jag så oförskämt bra! ♥

[ Dreads på kund ]

DATUM: 2011-09-03


Min kund jag hade idag. 40st DE dreads blev det totalt. Gummisnoddarna skulle egentligen vara vita, men dom va tydligen slut när han va iväg och köpte. :) Så det blev svarta istället. Satte i lite pärlor som han hade med sig också, men dom sattes i efter att "efter"-bilden togs. :)

[ A good day ]

DATUM: 2011-09-03

 
Känns som en riktigt bra dag idag.
Promenad mixat med jogging på morgonen. ♥
Duschat och fått på en fejja som känns okej.
Strax kommer en hårkund som ska ha dreads.
Livet känns mer än okey idag. :)

[ Myror i benen ]

DATUM: 2011-09-03
Efter att veckan har varit piss rent ut sagt när det kommer till energi och gnista, så vaknade jag idag med ett leende. Helt underbart. Känns som att jag har en hel drös med energi som bara ligger och pyr under skinnet på mig. Haha. Kanske ska uppdatera i eftermiddag efter dreads-isättningen på min kund och se om jag fortfarande känner mig som en duracellkanin. ;)

Nu ska jag snart göra mig iordning för att ge mig ut på morgonpromenad. Klockan visar nu 06.42 och det är dags att dra på sig mjukisbyxorna och tröjan samt dojjorna och bara ge sig ut och knalla och jogga. :)

Och vet ni vad?
Det är superfint väder!
Yaay!

[ Jag är en smurf idag... ]

DATUM: 2011-09-01

Today I'm feeling a little bit blue...