[ Rapunzel hår ]

DATUM: 2013-04-28

Idag pillade jag i lite extensions på mig själv. :) Håret kommer från Rapunzel (precis som alla andra gånger) och jag är riktigt nöjd! :) Färgen heter #33.

[ Ren och skär LYCKA ]

DATUM: 2013-04-12
I did it!
Idag, 12/4 så lyckades jag komma över min spärr rent viktmässigt som jag har längtat så förbannat efter. Studsade av glädje imorse och trots regn och dyngsur jacka så cyklade jag runt med ett leende på läpparna. :)

Målet kryper närmare och närmare och jag kan nästan ta på det.

Nu har jag ju kört på ren viktminskning. Inga vikter eller liknande. Körde lite i början, men stannade upp med det efter några veckor för att fokusera på att först gå ner och sen bygga upp med muskler och forma kroppen när jag nästan är i mål.

Jag har fått frågor från olika håll och kanter hur jag gör. :) Känns ovant att jag, den trofasta soffpotatisen, får frågor ang min viktminskning. Men det är roligt! :)

Kosten är inget konstigt alls. Äter 5-6mål om dagen. Frukost med kolhydrater - kvarg - lunch med lite kolhydrater - kvarg - middag där jag försöker hålla mig ifrån dom stora kolhydratgrupperna helt. Ev ett mål till på kvällen om jag känner sug. ALLTID bättre att fylla på med lite mat till istället för att skåpäta godis, kakor eller liknande.

Ätardagar är guld värda! Då jag väger mig var 10:e dag så har jag i regel 2st ätardagar under varje period. Då äter jag PRECIS vad jag vill och när jag vill. Godis, ostbågar, läsk.... Men något jag har märkt är att jag nöjer mig numera med såååå mycket mindre än vad jag gjorde tidigare. Och det är skönt. Gjorde även ett test och räknade kalorierna under en dag (räknar ALDRIG annars) och det visade sig att om jag bara går min runda så kan jag äta vad jag vill i matväg.

När det kommer till motionen så började jag dom första veckorna på 30min 5-6dgr i veckan. Detta för att kunna ha utrymme att öka tiden. När det stannade upp efter några veckor, så ökade jag till 45min. När kroppen hade vant sig vid det efter några veckor så ökade jag till 1tim. Där ligger jag kvar nu och har gjort i ganska många veckor. Har ökat takten istället för att öka i tid.

När jag började så mådde jag inte så bra. Varken fysiskt eller psykiskt. Tyckte allt va jobbigt, tråkigt och jag gick mest runt och va ledsen och orolig över allt. Grät väldigt ofta. Både synligt och ibland även på toaletten, bilen...you name it. Hade även väldigt ont i ryggen och svanken konstant. Blöjbyten på Mille va rena rama döden och sömnen påverkades av ryggontet.

Ryggontet försvann för några veckor sedan när jag hade tappat ca.6kg och det känns så jäkla bra!

Känner mig så otroligt nöjd över min resa hittills (-10,9kg) och jag känner mig fit for fight! Nu kör vi!!! :)

[ Varbergs Asia Spa ]

DATUM: 2013-04-07

Haft en underbar helg tillsammans med J i Varberg.

Lugn. Stillhet. Ingen stress. Avslappning. Sömn... Underbart med andra ord. :)

Resan kunde inte kommit lägligare. Har fokuserat så mycket på min viktresa att allt annat har förträngts eller glömts bort. Så det va skönt att komma iväg till lugnet och bara rensa tankarna lite och få perspektiv på saker och ting. :) Detta är en resa jag gärna gör fler gånger. Det va väldigt nyttigt för själen. :)

[ I fuckin' did it ]

DATUM: 2013-04-03

Hahaha!
Helt jäkla amazing.

Idag visade våghelvetet att jag har gått ner 10 sjuka jävla kilon på 90dgr! :)

Jag, Sandra...den trofasta soffpotatisen har loosat 10kg... TIO!
Och jag är inte klar än. Har kommit halvvägs på min tänkta resa. Men nu känns det lättare att börja räkna om upp till 10 igen. :)

Är sjukt stolt och jäkligt paff över att det har gått såpass bra som det har gjort. :) Men förutom min egen prestation så har vänner, bekanta, sambon, familj och kusiner hjälpt mig på vägen med pepp och tips när det har svackat. Så stort TACK till er!