[ En god natts sömn ]

DATUM: 2010-07-31
Inatt ska jag minsann sova gott.
Det har jag bestämt.

För idag har vår boendesituation löst sig. Nu är det bara att kolla runt vad vi vill ha. :)
Sen så kommer min fina älskling hem imorgon. Som vi har saknat honom!!!
Sebban har varje dag, flera gånger om dagen sagt; "Pappa kompis bilen"

Vi har räknat ner nätterna tills Joni kommer hem...och nu är det bara en natt kvar.
Så skönt.

Så nu blir det sängen med lillfis och kika lite på dumburken. Vi gör allt för att morgondagen ska komma. :)

NATTIE.

[ Den bästa pappan i hela världen ]

DATUM: 2010-07-31
Efter att tidigare idag suttit och gråtit över vårt boende, så ringde jag pappa och frågade honom om ett lån till kontantinsats till ett nytt hem...

Vet ni vad min underbara pappa svarade?
"Ja det får du... Hur mycket behöver du?"
Då brast det igen för mig... Bölade som en gris. Jag är såååå tacksam över att han har möjlighet och vill hjälpa till. Diskuterade vidare och snackade lite om vad vi är ute efter. Vi är nöjda med en lägenhet, men pappa tyckte vi skulle satsa på ett hus istället och sa att vi gärna fick låna upp till den summan istället om vi skulle hitta något hus vi tyckte om...

Pappa plockade upp mig och lillfis och begav oss till Knivsta. Vet ni vad min pappa gjorde?? :) Han såg ett hus i centrala Knivsta. Dock en del renovering krävs, men han ringde på och frågade om dom hade funderat på att sälja. Mannen som va 79år svarade att hans fru hade tagit upp det för ett tag sedan, så han skulle höra med henne och dom skulle diskutera.

Därmed inte sagt att vi ska köpa det.
Absolut inte.
Har inte diskuterat med Joni och har inte sett det invändigt.

Men nu känns det som att vi kan gå på visningar inne i stan och faktiskt kunna köpa en lägenhet... För nu har vi pengarna. Helt galet att det kan ändras så på bara några timmar...

Jag är så tacksam för min pappa....och självklart min mamma också. Ni ska bara veta hur mycket dessa människor har ställt upp för mig ekonomiskt tidigare.

ÄLSKAR ER!

[ Gnäll från preggokossan ]

DATUM: 2010-07-31

'Nääääee....men va ovanligt', tänker ni nog nu. :)

Men vet ni?
Det skiter jag fullständigt i!
Hah!
In your face!

Iallafall.
Förbered er, för jag kommer spy galla....

-Fan va pissigt väder!

-Fan va tråkigt vi har det!

-Försökte få tag i pappa/morfar så att han skulle komma och förgylla vår dag...Svarar människan??? NEJ.

-Skulle behöva sortera upp och tvätta dom gamla barnkläderna som ligger inbökade i vårt minimala förråd, men inte en chans i babianarslet (!!!!!) att jag tänker tränga mig in där och först flytta ut alla bildäck, tunga väskor och annat skit innan jag ens kan börja försöka hitta påsarna och kartongerna med bebiskläderna!!

-Är hungrig!! Skicka över ett kockhelvete!

-Är less på vårt "provisoriska" boende som kommer bli betydligt längre än vad någon av oss hade väntat oss. En massa strul med pengar, dagisplats, adressändringar hit och dit mm... Jag som så gärna ville ha vårt egna boende, med våra prylar, innan lillsorken tittar ut. Nu blir det inte så, utan kommer nog vara fast här i 1-2år om det inte sker ett under.... :( Speciellt nu när det ser ut som att man fr.o.m 1okt måste ha 15% i kontantinsats istället för 10%. Varför flyttade vi överhuvudtaget från vår gamla fina lägenhet?? Jag har glömt...

-Varför vann jag inte på skraplotten igår??!??!?! Bara gamla skruttiga människor som står med ena foten i kistan som vinner alla miljoner....

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[ Bebbevecka 30+0 ]

DATUM: 2010-07-31
Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

 Känner mig som en smällfet preggokossa. Vankar som en anka och måste ta det lilla lugna för att inte få en massa sammandragningar. Foglossningen har även kommit på natten (??). Visste inte att det va möjligt...

Inatt vaknade jag varannan timme och fick vända och vrida på mig för att det gjorde ont i höftparti och rygg.


Vågen visade idag 76.6kg.

Start:69.6 (med kläder)
Förra vägningen: 76.1kg
Denna veckan: 76.6 kg
Total ökning: 7kg

[ Nu snackar vi... ]

DATUM: 2010-07-30
Okeeeej.
Jag och lillfis har smällt i oss hur mycket muffins som helst idag. Inte konstigt att man får den där härliga "muffinsformen" vid byxlinningen. ;)

Den här gången gjorde vi muffins efter ett annat recept. MYCKET godare!! Dom förra måste ha varit matmuffins eller något i den stilen. För denna gången blev dom mycket bättre.

Sebban slickade rent smetskålen och va så duktig med att hälla på strössel. ♥

Skrapade förresten en triss idag....
GUESS WHAT?!?!? :)

.....................

Jag vann inte ett skit! Hahahaha.

:)

[ It's a new day ]

DATUM: 2010-07-30
Vaknar av att lillfis ropar efter sin "Niiiin".
Masar mig upp och letar upp niiinen som ligger högst 10cm från honom i sängen. Går och gör en vällingflaska och byter blöja. Slänger mig ner i sängen med en duns och hoppas på att lilla snoris ska somna om.

*5min senare*

"Niiiiineeeen!!! Niiiinen borta!" hör jag med ett vrål.
Masar mig upp igen och ser lillfisen lutad över sängen. Vad ser jag på golvet? Kaninhelvetet såklart! Hahaha. Lite less man blir. Sa till lillfis att han minsann kunde plocka upp den själv om han hade kastat kräket överbord. :)

Nåväl.
Ingen mer sömn blev det iallafall.

Så nu har dagen börjat. Skulle gärna sova bort den om det gick. Vädret är piss. Inget på agendan. Kanske ska pallra oss iväg till affären innan det börjar regna. Köpa lite grejjer så att vi kan baka muffins kanske...

Ja.
Inte så överbokad idag inte som ni kanske märker.
:)

[ Mor och son tid ]

DATUM: 2010-07-29

Karln är borta t.o.m söndag.
Hemma finns en liten lillfis och en preggokossa. :)
En lycklig preggokossa såklart.

För vet ni vad?
Jag har en utav dom underbaraste ungarna här hos mig! ♥ Han har utvecklats så otroligt mycket bara senaste veckan... Han har börjat säga sitt namn. Haha. Men det blir "Bantan" istället för Sebastian. :) Men det är framsteg. Innan när man frågade om han kunde säga en massa namn så härmade han efter utan problem. Såfort man kom till: "Kan du säga Sebastian?" så möttes man av en liten kortare paus och sen så sa han antingen "Ja" eller ingenting alls. Så framsteg helt klart! :)

Nu ska vi duka fram lite kvällsmacka och yoghurt och annat smarr.

Ha en underbar torsdagkväll mina vänner!


Lillfisen som liiiiiten ♥

[ Det där med att tycka om sig själv... ]

DATUM: 2010-07-29

Som sagt...
Det är inte lätt att tycka om sig själv alla dagar. Kan såklart bara snacka för min räkning, men jag tycker det är skitsvårt.

Visst.
Man har sina "bättre" dagar. Helt klart. Men i mitt fall så brukar det inte hålla i sig en hel dag om man t.ex får syn på sig själv i ett skyltfönster när man flåsar förbi. Håret på ända, glansig hy av värmen och den där härliga muffinsformen vid byxlinningen.

Idag t.ex så kändes det som en bra dag....tills jag såg mitt nya kort till körkortet som måste förnyas. Uppblåst med 2m hög panna och små gliriga ögon som sitter alldeles för långt in i skallen. Helt seriöst så blev jag helt nedstämd. Vart tog flickan vägen som jag mötte i spegeln i hallen hemma i lyan liksom?

MEN, måste jag bara tillägga. Tro inte att jag konstant är en sån som går och klagar över hur jag ser ut. För det gör jag inte. Med åren har jag kommit till ro med mig själv ganska bra faktiskt. Om jag får säga det själv.

Jag ser ut som jag gör.
Vill jag putsa lite på CV:t så får jag ju helt enkelt ta tag i det. Inte mer med det. Men i det stora hela så är jag hyfsat nöjd. Jag går inte och mår dåligt dagarna i ända som jag gjorde en period i mitt liv. Då man kunde hitta mig gråtandes inne på toaletten och må piss över mitt utseende. Det finns inte ens på kartan nu när jag är äldre och förståndigare. (*harkel* Snart 30 juh! Haha)
Ordet jag söker är; accepterat.
Jag har accepterat att jag är jag och ingen annan.

Vet att jag inte är ensam i detta...

Vi är bra på vårt egna sätt!
Våga vara du med alla "skavanker" som vi ser med våra ögon. Men det man bör tänka på är att man oftast är på tok för hård mot dig själv. Folk runtomkring en ser på en med andra ögon...

Det tål att tänkas på när man har en bad day... [ Filmsnutt ]

DATUM: 2010-07-28

En liten filmsnutt med lillsorken. ♥
Han bökar runt som vanligt. :)

Inte så värst rolig film, men en stor fet mage är med iallafall. ;)

[ What 2 do? What 2 do? ]

DATUM: 2010-07-28


Idag är en sån där dag som man inte vet hur man ska forma riktigt...
Inte nog med det. Det är sista dagen denna veckan som vi är mamma, pappa, barn. Joni ska nämligen dra iväg med en polare till Göteborg. Så idag är alltså sista dagen för att hitta på något tillsammans...

Men det är svårt.
Eller egentligen inte. Vet vad jag skulle vilja göra, men det är en omöjlighet. Skulle vilja dra till Kista Galleria och bara spendera en massa pengar. Haha. Det är så typiskt mig. Men det går inte. Speciellt inte denna månaden då det har varit och kommer en massa utgifter utöver det vanliga.

Varför har man inte en mille på banken för? :)

[ Du inser att du har blivit betydligt äldre när... ]

DATUM: 2010-07-28
...du får hem ett brev där det står att du måste förnya ditt körkort. PRONTO! :)

Blev paff och va tvungen att kolla upp datumet på kortet och visst stämde det... Shit. Jag är gammal! Hahaha.

Så jag måste fixa nytt kort på nyllet och skicka in.

*en stunds tystnad*

Har jag verkligen haft körkortet så länge??
:)

[ Nene's möhippa ]

DATUM: 2010-07-27


Början...
Helen väcktes av en betydligt morgonpiggare Grandinare som lämnade över en videokamera och en bunt med numrerade kuvert med instruktioner. Helens första ord vid dörren; "Din jäääääveeel...."
:)


Väntan...
I ett kallt och blåsigt Jönköping väntade delar av möhippegänget på blivande bruden som snart skulle anlända.


Anländer...
Bruden anländer i en limo kombi. :)


En typisk...
Helen-fejja. :)


Ingen brud utan...
en tiara och slöja! Vi var ett snällt möhippegäng, så ingen utspökning blev det.
Något som blivande bruden nog pustade ut över. Hon blev lite orolig när det stod i instruktionerna att hon skulle packa bikini, men absolut ingen handduk. :)


Precis så här...
gör man när man sköter drickandet "snyggt". Haha. Ville inte ha några poliser efter oss på stan inte. ;)


Förflyttning...
Efter att blivande bruden knäckt första cidern, så va det dags att bege sig till nästa location för avdumpning av grejjer. Där väntade även brudens uppdrag.


Uppdrag...
Här fick Helen sina uppdrag hon skulle utföra. Hon fick 100:- till att hitta någonting nytt, någonting blått, någonting lånat och något gammalt. Hon fick även en bok där hon skulle få folk på stan att skriva ner äktenskapliga råd till henne och Richard. :)


På jakt...
efter grejjer till utmaningen.


Klockan tickar...
och Helen har svårt för att hitta något som ska passa in...


Med hökögon...
får hon span på något lite längre bort.


Victorious!!
Någonting blått och någonting sproilans nytt. 2st flugor i en smäll. :)


Polerz...
Stötte ihop med ett härligt gäng som hade svensexa. Stylade t-shirts och försäljning hade gänget. En påse stenar när man hade lust att stena sin gubbe hemma eller varför inte en tändsticksask? :)
Helen drog igång med att försöka få äktenskapliga råd utav grabbarna och dom hjälpte gärna till....
*harkel*


Hmm...
Äktenskapliga råd eller önsketänkande? Det är frågan. HAHA.


Möhippegänget...
Dock har inte alla anlänt på denna bild. 2st saknas.


One more to go...
Ciz anslöt till gruppen. :)


Ett sketet ägg till frulle...
hade tydligen den blivande bruden fått i sig pga nervositet på morgonen. Så innan vi började bälga i henne cider så skulle hon få i sig lite käk. Donken is the place. :) Där sprang hon runt och fick lite mer seriösa råd angående äktenskapet. Dock va det ett par som hade varit sambos i 26år som sa; GIFT ER ALDRIG! Haha. Lite sent för det kanske... Haha. Sen va det en gubbe som tyckte att hon skulle kräva ångervecka. :)


MAAAAAT...
Karin och Cicci va också hungriga. :)


Snackpåsen...
Helen berättar om något roligt.


Finaste blivande bruden ♥


Lullilull...
Efter några cider så såg Nene liiiiite påverkad ut. Här väntar vi på att hon ska dricka upp innan vi går in till Atlantis Spa. :) Hade tyvärr inte med kameran in i fukten...


Middag...
Efter lite bubblande och behandling på Atlantis Spa, så blev det smarrig middag på Twin City....och lite mer drickande för blivande bruden. :)


Gänget är fulländat...
Karin kom också och möhippade Helen.


Partypinglan...
Tyvärr så blev det inga fler bilder pga att kameran hamnade på vift och hamnade på annan location. Men kvällen avslutades på O'learys och det dansades och skrattades. :)

[ Besök på MVC ]

DATUM: 2010-07-27
Idag bar det iväg till barnmorskan.
Joni och lillfis hängde med denna gången. :) Sebban tittade med stora ögon när jag låg där på sängen och fick magen mätt och lyssnade på hjärtljuden. "Bebis i magen", sa lillfisen... Vår älskade skrutt. ♥

Fick se tillväxtkurvan på magen också. Innan semestern så låg jag under det normala... Berodde mycket på stress och den fysiska biten sa barnmorskan, men att jag nu under semestern hade fått magen att frodas så att jag numera ligger lite över normalstrecket. :) Det är ju bra!

Hon frågade även hur jag mådde i övrigt och jag berättade lite om sammandragningarna och foglossningen. Hon ville boka in en läkartid för sjukskrivning på en gång, men jag stoppade och sa att jag vill prova att jobba på golvet igen innan en sjukskrivning blir aktuell.

Jag saknar faktiskt jobbet nu.
Vill sälja lite barnkläder!
Det kliar i fingrarna! :)

Va upp på jobbet en sväng och fyllde i hur länge jag hade tänkt vara hemma. Om det är möjligt så skulle jag vilja gå hem den 20sept innan förlossningen och sen börja jobba helgpass i mars 2011. Sen fortsätta med helgpass fram tills någon gång mellan jan-mars 2012 och då skulle jag vilja börja jobba helt igen.

Får se hur det blir... :)
You never know.
[ Nu är det bokat och klart! ]

DATUM: 2010-07-27
Nu är hotell bokat när vi ska på bröllop i augusti. :)
Ska bli så roligt!!

Dock MÅSTE jag införskaffa vattenfast mascara tills dess.
Jag kommer bööööölaaaaa...
HAHA.

Va förresten på möhippa i helgen.
Det kommer upp lite bilder senare idag.

Nu ska jag snart till MVC.
Bye bye.

[ Bebbevecka ]

DATUM: 2010-07-27
Ja, så va jag sent ute igen... Haha.
Men skitsamma.

Här kommer lite info och nya magbilder. :)

Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Kramperna har så gott som försvunnit! Har slutat med magnesiumet helt senaste veckan. Sammandragningar har jag titt som tätt nu... Anstränger jag mig för mycket gör dom ont, men det gör inte ont i hela magen utan bara på sidan av magen. Foglossningen håller i sig också, men mest när jag anstränger mig/står längre stunder/sitter för länge. Sånt som är normalt, men så jäkla drygt och tröttsamt...

Känner mig tröttare nu igen... Har haft några bra veckor nu då tröttheten har varit som bortblåst. Nu känns det som att jag inte har fyllt på batterierna ordentligt igen... Det är iofs svårt när man har en morgonpigg liten sötunge här hemma. :)

*trumvirvel* Vågen här hemma visar 6.5kg viktuppgång. :)
Veckans vikt: 76.1kg.

[ Sötungen Pontus ]

DATUM: 2010-07-26

[ Snart... ]

DATUM: 2010-07-25
Om några timmar sitter jag på bussen hem till mina underbara grabbar... :)
Helt sjukt att man kan sakna någon så mycket som jag saknar dom. Men det är väl så när det gäller ens hjärta utanför kroppen och finaste sambon som äger en del av mitt hjärta.

Jag är lyckligt lottad!
Snart så får vi en till liten underbar grabb.
:)

[ Tacos och filmmys ]

DATUM: 2010-07-24
Igår hade jag lite egentid tillsammans med en väninna.
Tacos och film stod på "att-göra"-listan. :)
Mys. Tack vännen!

Inatt sov jag som en gris...
Skönt med andra ord. Men jag hade världens jävla mardröm. Mindre kul.
När jag vaknade och stirrade mig blind på klockan, insåg att allt bara va en pissdröm, så drog jag mig en lättnads suck. Jag har en chans till att göra min lördag BRA. Fuck you jävla mardröm! Jag skrattar dig rakt upp i ansiktet. Moahahahahahahaaaaaaaaa!

Nu kurrar magen.
Nu vankas det FRULLE.
Oh yes bitch.

[ Mycket har hänt... ]

DATUM: 2010-07-23
...men jag har verkligen inte haft ork att printa ner det här.
Har prioriterat annat. :)
Dessutom är det inte så speciella grejjer som vi har gjort, utan bara myshäng på stranden osv... Stuff i den stilen.
Helgen blir lugn...
Har bara planerat för imorgon. Då blir det utgång!! 
Och idag vet jag bara att jag ska mumsa tacos senare ikväll.
GOTTANS!
Söndagen blir lugn som alltid. Det är bra att ha en vilodag i veckan då man gör absolut ingenting. :) I like!

Satte i mitt hår igår igen! All by myself...igen.
Gick skitbra och snabbt denna gången.
Endast 3tim tog det mot förra gången då det tog närmare 6tim. Nu va ju håret iofs redan tillklippt sedan jag hade i det senast, så det slapp jag ju. Bra att man kan återanvända håret om man så vill! Bra kvalle! ;)

Ska försöka slänga upp en bild eller två under helgen...eller efter.
Men jag lovar inget... men bilder kommer. Så småningom.
Så mycket kan jag lova. :)

Puss på er!

[ Rapp i käften ]

DATUM: 2010-07-21
Va hos min kära far igår och hälsade på med lillfis.
Pappa berättade om ett tillfälle när jag va liten...

Pappas polare gav mig ett äpple. Tog emot det och stod där blygt och sa inte ett ord...
Pappas polare frågade: Vad säger man?
Lilla jag: Piss off!

HAHA.
10år senare hade pappas vän tagit upp detta med pappa och skrattade gott. Nog gjorde jag intryck minsann. ;) Jäkla skitunge man va.

Så nu måste jag lära Sebban att säga piss off.
*asg*

[ Egentid ]

DATUM: 2010-07-21
Här sitter jag i soffan och precis ätit frulle...
All by myself.
Tillhör inte vanligheterna.

Trodde det skulle kännas skönt med lite egentid på morgonen, men icke. Saknar att sitta och snacka och mumsa frulle med min finaste skatt.

*hör lillfis i sovrummet och det blir tyst igen*

Snart börjar Rorri och då ska jag minsann gå in och se om han är vaken på riktigt... :)

[ Myshäng med den absolut finaste ]

DATUM: 2010-07-19
Min lilla plutt...
För mig är han är den bästa killen någonsin. ♥

Är hemma igen efter 2veckors intensivt semestrande. Har 2veckor kvar, men dom blir betydligt lugnare och på hemmaplan. Men vi har haft en riktigt bra semester måste jag säga... :)

Sitter nu i soffan och myser med min goaste lillfis.
Har tagit ett bad tillsammans och precis avslutat kvällsmaten. Lite senare blir det nog lite myspys med vindruvor framför dumburken innan det är dags för sängen. :)


[ ..... ]

DATUM: 2010-07-19
Allt kan förändras på en sekund...
Det är läskigt.

[ Ett speciellt grattis... ]

DATUM: 2010-07-16
...till min älskade mammie som fyller år idag. ♥

Love you!

[ Halmstad; dag 2 ]

DATUM: 2010-07-16


Bus i vatten


Levande begravd


Finaste flickan


Mor och dotter


Hunden med flax


Beach häng


Finaste


Nene-Flummis


Fina godingen


Nene


Lek på stranden


Fina papporna med fina barn


Mamma Nene


Mor och dotter tillsammans


Fina Elin

[ Halmstad; dag 1 ]

DATUM: 2010-07-15


Nyfiken hund


Anton


Pussgurkan Fia


Fina Maria


Ensamma skor på stranden


Sand mellan tårna


Maria


Bus på stranden


Mys Fia

[ Klockan 04.15 ]

DATUM: 2010-07-15

Vaknade upp svettig och klibbig med en lillfis liggandes på en strax efter klockan fyra. Öppnade fönsterna i sovrummet och möttes av detta vackra landskap. :) Tagna på varsin sida av farmor och farfars hus. Vi bor i pappas hus som ligger rätt över vägen bara.

Snart ska vi knalla ner till farmor och farfar och äta frulle. Sebban har beställt 3st ägg att skala. Haha. Det tycker han är hur roligt som helst. :)

Sedan fortsätter vi vår roadtrip. :)

[ Andra stoppet; Hamneda ]

DATUM: 2010-07-14


Lillfis i gammalfarfars ena traktor. :)


I ladan sov jag många nätter som liten flicka. :)


Älskade lillfis ♥


Min underbara farfar som är väldigt poppis hos Sebban. :)


Idag mitt på dagen så anlände vi till Hamneda som ligger utanför Ljungby. Min farmor och farfar bor där. Stor gård mitt ute i ingenstans. Åkrar och ängar runtomkring. Lugn...

Det här stället bidrar till så mycket minnen från när jag va liten.  Som när jag övernattade i ladan... Satt mitt i dyngan inne hos griskultingarna... Mjölkade min kossa för hand... Matade hönsen och plockade äggen... Åkte moppe fast jag va på tok för ung... Körde bil på åkrarna... Smög in i ett rum och klippte mig själv. Haha. Not so very pretty...

...och mycket mycket mer... :)

[ Första stopp; Vaggeryd ]

DATUM: 2010-07-14En fågel som satt och spanade


Sebban mumsar pappa J:s pasta vid pausen


Bensträckaren hade vi vid Brahe Slott utanför Jkpg


Väl framme i Vaggeryd hos Helen, Richard och lilla Elin.
Där bjöds det på mycket god mat och skratt så att magen värkte. HAHA.
Sköna soffor att sova i också för den delen. ;)

TACK för gårdagen mina kära vänner!
Idag fortsätter vi vår lilla roadtrip. :)


[ Roadtrip ]

DATUM: 2010-07-13

Hellu folket!
Sitter i bilen och bloggar lite på min lilla lappis. :)
Supersmidigt med mobilt bredband! ♥

Har nyss pausat vid Nyköpingsbro och nu fortsätter färden neråt landet.
:)

Vår första bilsemester...
Yaaaay. :)

Hörs senare!

Pöss.

[ Gaaaaah!! ]

DATUM: 2010-07-12

Seriöst...
Får PANIK över denna värme!

Försöker få liv i mannen i huset så att vi kan dra och bada någonstans... Det är lite slöjmoln, men likförbannat så är det 25grader ute nu på morgonen... Vet. Man ska inte klaga nu när värmen äntligen är här, men lite gränser tack... Haha.

[ Va är dealen med denna värme?? ]

DATUM: 2010-07-11
Shit.
Vi håller på att smälta bort här hemma! Denna värme är inte att leka med. Jag blir så lättretlig när jag blir för svettig, varm, vätskebrist och en liten durecellkanin till son. HAHA.

Men dagen har löpt på bra.
Imorse när vi klockan 09.15 såg att termometern visade en bra bit över 20grader...i SKUGGAN (!!!), så bestämde vi oss för att vita Volvon skulle få åka till Knivsta och Särstabadet. :) Det va så varmt så att t.o.m denna preggokossa till badkruka badade!! Inte bara doppade sig, utan BADADE! Det ni! :)

Imorgon gäller samma sak om det blir okej väder. Annars är det packning och lite förberedelse för närmsta veckans äventyr neråt landet som gäller. :)

Nu ska jag knapra lite magnesiumpiller och sen blir det sängen. :)

Tataaah!

[ Ego-pic ]

DATUM: 2010-07-10

[ 27+0 ]

DATUM: 2010-07-10
Oj oj oj...Missade att skriva förra graviditetsveckan, men ajaaa... :)
Idag går vi in i v.28 iallafall. :)

V.28

Kroppen:
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?Märker att flåset inte är som det ska. Är inte lika rörlig längre och får lätt ont av att lyfta på Sebban osv. Så det har jag så gott som slutat med, vilket inte han är så road av alla gånger. Foglossning var och varannan dag...speciellt om jag står/går mycket. Sammandragningar och förjävliga kramper i benen dag som natt. Måste höja dosen lite på mina magnesiumtabletter har jag insett.

Härom morgonen så kunde jag inte räta ut benet och foten på egen hand, så jag va tvungen att väcka Joni så att han fick säga hur jag skulle göra. Börjar nästan gråta, så förbannat ont gör det. Benen är helt domnade efteråt och dagen efter känns det som att man har varit ute på värsta shoppingrundan eller maratonloppet. DET ÄR HEMSKT!

Annars så är det väl okej. Har inte märkt av några humörsvängningar än, men det kanske man ska fråga Joni om istället. Haha. ;)


Får ni vackert vänta på. Trodde att BM skulle väga denna tjusiga kossa förra träffen, men icke. Det kommer hon inte göra förrän i v.33. Men jag kommer nog smyga in en vikt nästa vecka åt er om ni vill det. :) Dock så har jag nog gått upp en hel del. Känns så.


[ Back Home ]

DATUM: 2010-07-10

Har haft härliga dagar i Kalajoki, Finland, och idag landade vi på svensk mark igen.
Ska hämta andan i 1-2dgr sen så bär det iväg på nya äventyr. :)

Här kommer lite bilder från ena dagen på stranden. Det va lite mulet och blåste denna dag, men tycker det blev en mysig känsla i bilderna just pga detta. :) 

 

[ Internet-torsken ska ha semester ]

DATUM: 2010-07-04
Jupp.
Imorgonbitti ska vi upp suuupertidigt. Och då snackar vi tidigt folket!
Före tuppjäveln t.o.m!

Sen bär det iväg till Arlanda och hoppa på flyget till Finland. :)
SEMESTER!

Så denna lilla internet-torsk ska ha en bloggfri, internetfri och telefonfri vecka fr.o.m imorgon. Kommer säkert få abstinens, men jag tar med mig båda mina kameror så jag får peppra er med bilder sen när jag kommer hem istället. OKAAAY? :)

Under tiden får ni ha det förjävla bra helt enkelt. ♥
För det ska vi ha! ;)

NATTIE!

[ Sol och poolparty ]

DATUM: 2010-07-04TACK för en kanondag med poolhäng och en massa sol. Privat kock hade vi också tillgång till. ;) Inte fy skam inte!

En kanondag med glada busiga pojkar och 2st mammor som solade och snackade skit. Icke att förglömma pappa Göran som fick lite egentid under tiden (utom när han stup i kvarten fick höra; Gööööööraaaaan...Kan du....?) HAHA.

[ Fick en förfrågan om... ]

DATUM: 2010-07-03

...en fotosession häromdagen.
Skitroligt, men skitläskigt på samma gång. :)

En tjej kom in i butiken och frågade om jag kunde ta kort på hennes tre barn framöver. Hade tidigare kontakt med henne via mail när vi va i Thailand ang en bloggdesign. Lite roligt att få en sådan trevlig förfrågan måste jag säga! :)

Dock så får jag prestationsångest som heter duga. Berättade såklart att jag inte är proffs utan tycker bara att det är en rolig hobby. Kan alltså inte garantera att "kunden", oavsett vem det är, blir nöjd med bilderna. :) Plus att jag inte har så stor erfarenhet av att plåta barn... Men hon verkade införstådd med det. :)

Så om allt går som det ska så skulle vi försöka hitta en dag i slutet av juli för en fotosession.
ROLIGT!
:)


(gammal fotosession med Sanna)

[ JAG HAR SEMESTER NUUUUU!!! ]

DATUM: 2010-07-02
Så lycklig!
:)

[ *pssst* ]

DATUM: 2010-07-02
Vet ni vad.....?

Idag är det sista dagen på jobbet innan SEMESTERN!!! ♥
*skriker ut*

Sen är närmsta månaden så gott som fullbokad.
Härligt!

[ Seeegt ]

DATUM: 2010-07-01
Shit.
När man väl har börjat räkna ner dagarna till semestern, så går dom skitsegt! Varför är det alltid så? :) Någon smart filur som kan svara på detta fenomen?

Men jag jobbar bara idag och sen imorgon.
Sen.... S E M E S T E R ♥

Sitter och väntar på att päääschii ska komma hem med en Cupido-sallad åt mig.
Måste svulla lite god mat innan jobbet känner jag. :)