[ Jag är rikast på jorden ]

DATUM: 2011-12-31

    

Mina små fina killar. ♥
Älskar er över ALLT annat fast ni retar gallfeber på morsan så att tårarna rinner i frustration ibland. ÄLSKAR ER SKRUTTUNGAR!

[ Ego-time ]

DATUM: 2011-12-26


En Grandinare innan utgång på juldagen.
:)

[ Tema 19 ]

DATUM: 2011-12-26
19. Vad får mig att brista ut i skratt.


Kort och gott: skadeglädje är den enda sanna glädjen.
HAHAHA.

Ne, men jag skrattar så att magen krampar så fort någon snubblar, halkar på ändan eller något annat roligt. :) Absolut inte för att vara taskig, men det ser bara så jäkla roligt ut! Haha. Detsamma när jag gör något. Som typ när jag va yngre och skulle testa att hålla händerna i kors på styret medans jag cyklade. Ett tips; gört inte! Hahaha. Körde in i trottoarkanten och flög över trottoaren och landade i gräset. Haha. Eller när jag åkte inlines nerför en backe utan att kunna bromsa eller svänga. HAHAHA. Slutade med att jag åkte in i älskade Ciz och sen in i trottoarkanten även där. ;)

Eller när vi fastnade med styrerna i varandra när vi cyklade och jag flög över ett staket och fick världens blåmärke över hela låret. Hahaha.

Ja herrejisses. Jag är ganska duktig på att vara klumpig. Eller va förr i tiden kanske jag ska säga. :) Men Ciz och en annan väninna som heter Sandra är champions när det kommer till att dunsa i backen!! HAHAHAHA! Dom har tillsammans förlängt mitt liv med X antal år. :)

*skrattar*

Åh herregud säger jag bara. :)

[ X-mas is over ]

DATUM: 2011-12-26

Julen är över och barnen blev nöjda och glada. :) Firade på två ställen i år. Pappa va hemma för en gång skull så vi tillbringade förmiddagen hos pappa/morfar och eftermiddagen/kvällen hemma hos Joni's föräldrar med kidsens kusiner och hela faderullan. :)

Hade tänkt vara hemma och ta det lugnt över julhelgen, men så fick jag en förfrågan från Bina om vi skulle ut och shaka våra lurviga på Flurran. Sagt och gjort. På juldagen begav vi oss ut till allas vår Flurran där vi dansade, svettades och utsattes för både stinkande odör från killarnas toa, samt extremt dryga och fyllekåta turrar som bara äcklade sig på dansgolvet och inte fattade ordet; NEJ! Som tur va så hade jag med mig otroligt starka och arga Bina som tog hand om biffen. Haha. 
 
Roligt va det och som avslutning kom Binas karl och hämtade upp oss och skjutsade hem mig till dörren. Tackar! :)


[ Tema 18 ]

DATUM: 2011-12-22
18. En låt som får mig att gråta.


Jadu.
Efter jag fick mina barn så verkar mina tårkanaler fått fnatt. Haha. Bölar till "Arga snickaren", "Oprah", "Brothers and Sisters", "Extreme home makeover"....you name it! Ibland räcker det om jag bara återberättar ett avsnitt för Joni eller någon annan, så tåras mina ögon. Eller när det kommer på tal att det är lite knapert med pengar, så tåras ögonen igen... Ja, jag är lite knäpp. Haha.

Någon speciell gråt-låt har jag dock inte. Har bölat till olika låtar förr. Absolut. Men alla gånger så har det varit en låt som just då betytt väldigt mycket. Antingen förknippat den med något bra eller något mindre bra. Och jag måste tyvärr säga att jag inte har någon speciell just nu. :)

Skulle jag dock bli dumpad så skulle Adele's "Someone like you" bli min nya gråt-låt. För den tycker jag är bra och har stark text! :)

[ Tema 17 ]

DATUM: 2011-12-21
17. Mina mellannamn och vad jag tycker om dem.


Jag heter Sandra Therese Hildingsson Grandin.
Namnen känns väl okej. Haha. Va ju inne ett tag på att byta namn till Jonna eller Jenna, men fick nerslag från 99% av vänkretsen och familjen. Så som den fjant jag är och "den döda fisk som följer strömmen" så blev det inget med det. Hade frankerat kuvert och ifyllda papper, men det skickades aldrig iväg.

Satt härom dagen i soffan med min päääschii och vi pratade lite om mitt mellannamn Therese. Tänk om jag hade hetat Therese som första namn. Tessan liksom. Haha. Skulle varit roligt på ett sätt för jag har aldrig fått ett smeknamn som kommit naturligt liksom. Sandra....vad kan man kallas då liksom? Sassa kanske, men det känns så fjortis på något sätt. Då är jag hellre utan. :) Då kör jag hellre på efternamnen. Grandinar'n och ett mindre smickrande smeknamn jag fick under gymnasiet av en killpolare; Hilding Vilding och det får jag höra fortfarande av honom. Haha. Det lever kvar. I gengäld gav jag honom ett smeknamn, Abblin Dubblin Lightningpenis. Haha. Töntigt. I know! Med det va det bästa jag kunde komma på just då. HAHAHAHAHA.

Ne...men kanske ska byta namn till bara Tess?
Det vore kanske något? Lagom till 30års krisen... ;)

[ Tema 16 ]

DATUM: 2011-12-19
16. En dålig vana jag önskar att jag inte hade.


Oj.
Vart ska jag börja? Haha.
Men nu va det en av dom jag skulle välja.

Jag har väldigt svårt att ta konflikter. Det är inte det att jag är rädd för det, utan mer att jag oftast är så frustrerad och arg när det händer så att jag bara ignorerar, skiter i det och är tyst istället. Drar mig gärna undan och surar för mig själv en stund och sen är det bra. Haha. Är en riktig surbulle ibland. ;)

MEN, jag har börjat förändra denna dåliga vana. För det är bättre att ta smällen direkt när den kommer istället för att gå och dra ut på det. För det är bara att inse, 9 gånger av 10 så blir det värre av att man har ignorerat och inte rett ut det på en gång.

Detta är något jag kommer jobba på tills det är helt borta. :)


Jag som surbulle. Haha. :)

[ Förnyelse ]

DATUM: 2011-12-18


(Klicka på bilden för att komma till min hemsida för fotografering)(Klicka på bilden för att komma till min hemsida för hårförlängningar)Det har skett lite förändringar. Nya separata hemsidor för hårförlängning och fotografering.
Photo by Grandinar'n & Hair by Grandinar'n.
Lite ändringar i priser och lite annat tillsatt.

In och kika och spread the word! :)

[ Tema 15 ]

DATUM: 2011-12-15

15. En bild på mig och min bästa vän/vänner.

[ Tema 14 ]

DATUM: 2011-12-14
14. Min största rädsla.Något jag verkligen fruktar är att jag lever längre än mina barn.... Jag vill verkligen inte behöva gå på mina barns begravning. Det är inte så det ska vara och så hoppas jag verkligen inte att det blir.

Usch.
Ögonen börjar tåras varje gång jag oroar mig för våra kids. Kan man låsa in dom tills dom är 50? Haha. Så att ingen misshandlar dom, ingen rånar dom, ingen krossar deras hjärtan. Men det kan man ju inte göra... Jag vill ju att dom ska busa och ha roligt, lära känna härliga människor, lära sig att älska och att älskas och få en fin familj...

Älskar mina barn och kommer alltid göra. ♥
Love for life.

[ Mina hjärtan ]

DATUM: 2011-12-14

Igår va det dags för Luciafirande på Sebbans dagis. Dom va så duktiga och Sebban sjöng högst av alla. :) Lilla skrutten. Fröknarna sa efteråt när vi fikade att Sebban va en riktig liten sångfågel. Han gillar att sjunga. ♥

Mille tyckte det va mysigt han också. Satt så snällt och tittade med stora ögon när dom stora barnen sjöng och va fina i sina dräkter. Känns som att det inte kommer bli några problem att skola in honom i januari. Han är redan bundis med fröknarna och barnen på hans blivande avdelning när Sebban flyttar upp till stora avdelningen.

Usch.
Dom börjar bli så jäkla stora... Mina små kids.
STOPPA TIDEN!

[ Tema 13 ]

DATUM: 2011-12-13
13. Någonting jag oroar mig för.


Oj.
Vad oroar jag mig inte för?? :)

Oroar mig för alldeles för många saker tror jag. Allvarliga och mindre allvarliga.
Jag oroar mig bl.a för:
-att komma försent till olika möten, till jobbet, till fikan...etc vilket resulterar i att jag jämt är tidigt på plats.
-att inte ha pengar till räkningarna. Detta är något som jag har oroat mig för varje månad under tiden jag har varit mammaledig.
-att mina barn ska bli allvarligt sjuka.
-att någon ska bryta sig in och antingen röva bort eller göra illa våra barn. Vilket jag drömmer väldigt ofta och varje gång mår man lika illa när man vaknar. Hur ska det gå den dagen vi köper hus?? Haha. Jag kommer ha alla larm som finns! :)
-att flygplanen på våra resor ska haverera och vi kraschar och dör utan att kunna rädda våra barn.

..... och massor med mer, men kan inte skriva allt för då blir det moooooonsterlångt inlägg! :)

[ Mysfaktor ]

DATUM: 2011-12-12

Har varit sjukskriven från jobbet idag. Har mått halvkasst i flera dagar. Sov några timmar på förmiddagen och va helt förstörd...

Men nu på kvällen så kände jag mig lite piggare, så jag och Sebban gjorde pepparkakshus som jag har lovat i ett par dagar nu. Sebbans första hus och jag tycker det blev fint! :) Min älskade lilla skruttfis börjar bli så stor.... ♥

Vi sabbade endast en plastsked som sen blev en halv plastsked. HAHA. Trodde jag hade sabbat kastrullen också, men det rättade till sig sen. :)

[ Tema 12 ]

DATUM: 2011-12-10
12. Något jag ångrar.


Den här är svår...
*paus*
Ja, det tycker jag nog...


Kan vara helt ärlig och erkänna att jag har gjort en massa grejer jag inte borde ha gjort, men vet inte direkt om jag ångrar något. För saker händer. Medvetet eller inte. Och just när man är mitt i det så tycker man att man handlar rätt. Eller så gör man käpprätt åt helvete fel, men man skiter i det. Haha.

Som sagt så ångrar jag väl inte direkt något. För på något skumt sätt så tror jag att allting har en mening. Det ena leder alltid till något annat. Så är det. Däremot kan jag säga att om jag fick chansen att spola tillbaka tiden så skulle jag nog inte sudda ut något, men jag skulle hantera vissa saker helt annorlunda.


Gör om, gör rätt! :)


[ Tema 11 ]

DATUM: 2011-12-09
11. Betydelsen/Anledningen till mitt bloggnamn.


Oj. Det här kommer bli lite rörigt. :) Men jag gör ett försök iallafall.

På den tiden jag höll på med Lunarstorm så kallade jag mig CopyKissen. Efter ett tag tyckte jag att det va för långt och ändrade till en förkortning, CK. Men ombytlig som jag är så tyckte jag efter ett tag att det va för kort. Haha. Så då ändrade jag om det till CeeKaay istället. Sen la jag ner Lunar och startade bloggen. Namnet fick duga, men såhär i efterhand skulle jag vilja ändra det. Dock vet jag inte hur man gör på smidigaste sätt, för jag vill inte bli av med alla inlägg med barnen...

Så det får vara som det är. :)

Så! Där har ni det! :)


[ Tema 10 ]

DATUM: 2011-12-08
10. Om jag blev snuskigt rik...


...så skulle jag:

♥ betala av alla lån och skulder jag/vi har, samt ge mina föräldrar och bröder en rejäl slant. Även mina bästa vänner.
♥ köpa en studio och alla tillbehör jag kan tänkas behöva! :)
♥ lägga pengar på ett riktigt fint hus där min lilla familj skulle bo tillsammans och ha det hur härligt som helst. Allt betalt och allt rustat precis så som vi vill ha det.
♥ bjuda med alla vänner med respektive och barn på en solsemester utan dess like.
♥ skänka bort en massa pengar till bl.a medicinsk forskning.
♥ förverkliga någons dröm som den personen kanske inte kan genomföra pga brist på pengar.
♥ köpa upp några hyreshus och låta hemlösa få bo där och få tillgång till mat och tak över huvudet.
♥ försöka starta upp en organisation där man samlar ihop leksaker, kläder och liknande till barn som kanske inte annars får några julklappar/födelsedagspresenter pga att deras föräldrar inte har råd. Detta skulle jag vilja starta upp i alla större städer till att börja med.


Ja...det va lite av det jag kom på just nu. :)
Och trots allt jag skulle göra om jag blev snuskigt rik, så skulle jag ju fortfarande vara snuskigt rik eftersom jag skulle ha så sjuuuukt mycket pengar. ;)

[ Busungen nr.1 ]

DATUM: 2011-12-06

Har hela tiden trott och fått känslan av att Mille är superlugn, hittar inte på några bus mm... Ack så fel jag har haft! Han har blivit en liten martyr. Haha. Han är värre än Sebban! Sebban gör nästan inga bus medvetet. Han liksom bara gör utan att tänka och sen efter det är gjort så får han veta att det är bus. Haha.

Mille däremot är lurig. Han gör verkligen allt med flit. Han väntar ut oss tills vi går in i ett annat rum eller liknande, sen kör han igång. :)

*Slänger in saker i ugnen fast han mycket väl vet att dom inte ska vara där. Vilket mamman upptäcker när ugnen väl är på vissa gånger.
*Har hittat otaliga färgglada sugrör och värmeljus i frysen.
*Drar ut datasladden fast man har sagt till honom 511ggr. Och han gör det varje gång med ett riktigt litet djävulsflin. Haha.
*Väntar tills man har hängt upp all rentvätt på torkställningen för att sen leka att det är en koja och se om den står emot att putta på...


....och en hel del annat bus.

Ja, och det senaste idag.... Vad hittar vi bakom gardin nr.1? En fin väggmålning av lilla Mille! Tadaaaaaa! Och när man kommer på honom eller säger till efteråt så flinar han bara busigt. ♥ Lilla snorungen!

[ Tema 9 ]

DATUM: 2011-12-06

(Spelning med Labyrint 2011)

9. Mitt största intresse.


Do I need to tell you? Do I? Really?? ;)

Fotografering har varit ett intresse sedan högstadiet. Valde foto på alla "elevens val"-dagar där alternativet fanns med. :) Det va antingen det, heldag med slalom eller volleyboll. Det va det som valdes mest.

(Bild från en familjeplåtning, 2011)

Iallafall... Det började i högstadiet. Intresset fanns kvar under gymnasiet och gjorde där ett fotoarbete och utställning som blev en milstolpe enligt mina lärare. Riktigt roligt! :) Fick i starten av projektet svala kommentarer osv av en utav lärarna. Blev tillsagd att "jag skulle ju inte förvänta mig att det skulle bli bra" eftersom jag inte hade någon utbildning. Men sen motbevisade jag honom att det minsann fanns något där! :) Det va han som sen stod först och bad om ursäkt och lovordade mina bilder på utställningen. :) Lite roligt...

(Bild från ett bröllop, 2011)

Sen svalnade det under några år. Tappade lusten totalt. Men sen hittade jag tillbaka och gissa om jag är glad för det! :) För det är en ganska stor del av mig. Något som jag mår riktigt bra av att göra. Något som är så förbaskat roligt! När jag har en kamera i handen så kan jag vara bestämd om hur jag vill ha det. Jag säger till om det är något som ser skumt ut. Blir mycket "prova att göra så här istället", "håll kvar samma ställning, men titta istället uppåt/sidan/in i kameran".... Många jag har plåtat blir lite nervösa när jag är helt tyst och man bara hör kameran smattra. Haha. Men detta är ett BRA tecken! För då är det inget jag behöver ändra på för stunden. :)

(Bild från plåtning med Jossan)

Något som jag under det senaste året har börjat lite smått med är att plåta barn. Något som är så otroligt roligt och tillfredsställande, men samtidigt väldigt tidskrävande och det gäller att vara snabb för att hinna med i svängarna. För oftast går det väldigt fort och är man inte på G så kan just "det där" ögonblicket vara förbi. Jag behöver mycket mer träning med att plåta barn. Iallafall när dom är mer rörliga och springer runt och har energi som en duracellkanin med 15st energidrycker i magen. Hahahaha.

(Bebisplåtning, 2011)

Framöver ska jag utveckla mig ytterligare och börja med mer avancerade bebisplåtningar. Med riktiga spädisar. Bara ett par veckor gamla om ens det... Ska bli mycket spännande och jag är otroligt tacksam över att jag kommer få öva med bekantas små knoddar som beräknas komma ut från magen i början av nästa år. Jag längtar! :)

(Bild tagen i lekparken, 2011)

[ Tema 8 ]

DATUM: 2011-12-05
8. Sporter jag gått på genom tiderna.


Den enda riktiga sporten jag har gått på är innebandy. Sen så har det ju blivit lite fotboll, men enbart på raster osv. Inte varit med i någon klubb eller något sånt. 

Har hållt på med dans i många år. Showdans och även lärt ut. Det va riktigt roligt!! Men det räknas ju inte till sporter kanske. :) Men nu vet ni lite iallafall. :)

[ Tema 7 ]

DATUM: 2011-12-04
7. För 10 år sedan...


För 10år sedan va jag ung. Haha. 19år.
Det året tog jag studenten med bra betyg, började jobba på hotell och hade bott i egen lägenhet i lite drygt 2år.

Kommer ihåg att det året va ganska struligt mot slutet. Jag och dåvarande killen gjorde slut. Jag mådde piss och rasade i vikt. Sen va det ganska struligt med diverse killar efter där och lite allvarligare saker, men det är inget jag kommer att ta upp här. Någonsin.

Året efter flyttade jag upp till pappa i Knivsta och har bott här uppe sedan dess. Men sedan några år tillbaka så är jag bosatt i Uppsala som ni vet. :)


Såååeee...ja.
Kan inte minnas det året som ett jättepositivt år, men det fanns säkerligen många bra saker också. Bara det att jag är senil och inte kommer ihåg. Haha.

[ En kanondag! ]

DATUM: 2011-12-03

Jobbade min 3:e dag idag på jobbet. Hade lite ångest över att börja jobba igen, men när jag väl va där så va det riktigt roligt! Lite ringrostig första dagen. Igår va det helt okej, men idag va jag riktigt het på att sälja!! Gick jättebra och allt bara flöt på. Riktigt skönt.

Jag drog in lite drygt 11 300:- under mina timmar och det är jag sjukt nöjd över! Riktigt bra basketsize också. Ville faktiskt inte gå hem. Haha. Så roligt va det idag!! Helt underbart!

Riktigt roligt att träffa på gamla stamkunder igen. ♥[ Tema 6 ]

DATUM: 2011-12-03
6. Om 10 år.......bor vi i ett fint hus med stor tomt. Alla vi fyra.
Sebban är nästan 14 år då och Mille är lite över 11år... Dom går i en bra skola och trivs med sina vänner och är trygga i sig själva. Dom har kompisar som sover över ibland och vi myser och grillar på somrarna med goda vänner.

Jag och Joni är då gifta (I hope!!!) och fortfarande lika överens om att vi inte ska ha ett tredje barn. HAHA. Jag jobbar heltid i en klädbutik någonstans som butikschef. Eller så har jag satsat helhjärtat på mitt eget företag inom hår och foto. I annat fall så kör jag en kombination mellan vanligt jobb och mitt företag precis så som idag. :)

Vi älskar varandra och trivs med vårt lugna liv. ♥

[ @ work ]

DATUM: 2011-12-03

Sitter och njuter i fulla drag av min älskade julmust. :) Är på jobbet just nu och har krängt kläder till förbannelse! Asroligt!!! :)

[ Tema 5 ]

DATUM: 2011-12-02
5. Berätta om ett tillfälle du skulle vilja uppleva igen.

Förutom dom två tillfällen när mina älskade små grabbar kom till världen, så är det finns det ytterligare ett tillfälle som jag skulle vilja uppleva flera gånger om... :) Eller egentligen finns det fler, men nu får man ju bara välja en. ;)

Men iallafall. Det är tillfället när jag och min älskade päääschiii kysstes första gången. Minns det så väl. Joni hade lånat Robbans lilla bil. Vi hade käkat på ett mindre ställe och väl i bilen innan vi skulle åka iväg så satt vi och snackade. Det va kallt ute och fönsterna hade redan fått imma på insidan. Skyddade av insyn i bilen så hände det plötsligt. Sådär härligt pirrigt! Gissa om jag va lycklig!!! Och gissa om jag va kärare än någonsin? Det va där jag fick bekräftelse på att han gillade mig lite mer än vän och jag honom tillbaka såklart. :)

Jag och päääschii för alltid. ♥

[ Tema 4 ]

DATUM: 2011-12-01
4. Berätta ett minne från en resa.

Hahahahahaha.
Satt och funderade på vilket minne jag skulle dela med mig av. Dvs något som kanske inte händer varje resa. :)

Tänker berätta om min klåfingriga sambo när vi va på Lanzarote för många herrans år sedan. Vi anlände till hotellrummet. Det första jag hör är att han håller på och fifflar med värdeskåpet som är kodad. Joni ropar efter en stund att den inte funkar. Jag gick in och kikade och läste först hur man skulle göra. Man skulle kort och gott slå den koden man ville ha och sen va det klart... Men som Joni hade sagt, det funkade inte.

Jag som hade hört när jag va i andra rummet att det pep som bara den pga av hans fipplande frågade; "Har du tryckt på knapparna?" Joni ser oskyldig ut och svarade såklart "nej". Haha. "Är du säker på att du inte har tryckt? För om du har gjort det så kommer vi inte kunna låsa in våra grejjer"

Joni knallade iväg och hämtade vaktmästaren.... HAHAHAHA.


Sen när vaktmästaren hade gått och tackat för sig så dröjde det inte länge förrän min kära klåfingriga sambo va och pillade på tv:n. Efter det så funkade den inte. HAHAHA.

Joni knallade iväg och hämtade vaktmästaren..... :)
´

Vaktmästaren fixade en ny tv och tackade för sig och gick. Tror att det va tidigare som jag hade varit inne på toan och bråkat med toalåset. Det va en sån där boll med en knapp i mitten och sen skulle man vrida samtidigt eller något i den stilen för att få upp den. Iallafall så blev jag livrädd och trodde att jag hade låst mig inne på dass vilket jag uttryckte i ett nervöst rop på Joni som bara garvade när jag väl kom ut. VARFÖR göra svåra låsmekanismer som ingen förstår sig på??? :)

Iallafall. Ett bra tag efter att vaktmästaren hade gått den andra gången så skulle Joni in på toan och började reta mig och slog igen toadörren (han va fortfarande inne i samma rum som mig). "Joooniiii! Jag har låst in mig! Aaaaaah!  Han hade skitroligt åt att håna mig.....tills han upptäckte att han faktiskt hade låst toadörren utifrån och att det inte gick att komma in eftersom han hade tryckt in knappen innan. HAHA.

Utan ett ord gick han skamset och hämtade vaktmästaren ännu en gång. HAHA. Jag satt bara och skrattade åt honom.


Älskar att resa med min päääschiii... Han är ganska rolig faktiskt. :)Observera att detta hände på ett par timmar bara. Om ens det... :)